Weetjes

In onze moestuin hadden we dit jaar drie kweeperen aan de boom. (Foto Erik van Huizen)

Kweepeer

De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...
De koolrabi moet je niet verwarren met koolraap. De laatste groeit namelijk onder de grond en is een echter wintergroente. (Foto Erik van Huizen)

Koolrabi

Koolrabi is inmiddels een beetje een vergeten groente geworden. Maar het is een heel lekkere groente, met de smaak van bloemkool. De naam koolrabi kreeg...
De kievitsboon wordt ook wel pintoboon genoemd. In Spanje noemen ze deze boon namelijk frijol pinto, wat zoveel betekent als ‘gespikkelde boon’. (Foto Erik van Huizen)

Kievitsboon

De kievitsboon is een mooie droogboon die dezelfde kleuren heeft als een kievitsei. Zowel de bonen als de peulen zijn rood gevlekt. Alleen de...
Des te groter de bramen, des te lekkerder. (Foto Erik van Huizen)

Braam

De braam is fruit voor de nazomer en herfst. Je kan bramen eenvoudig zelf kweken, maar ze zijn op veel plekken in de vrije...
In een kweepeer zit veel pectine, een goede vrucht dus om jam van te maken. (Foto Erik van Huizen)

Kweepeer

De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...
De framboos bevat vooral veel vitamine C. (Foto Erik van Huizen)

Framboos

De framboos is wat mij betreft in de zomer een van de lekkerste vruchten. En ze zijn ook nog eens supergezond. Het lekkerste is...
De coeur de boeuf is een tomaat die je vooral in Zuid-Europese landen tegenkomt. In de Nederlandse winkels zie je ze bijna niet. (Foto Erik van Huizen)

Coeur de boeuf

Er zijn veel verschillende soorten tomaten, maar de coeur de boeuf verdient een aparte vermelding op deze website. Deze tomaten smaken namelijk fantastisch en...
Druiven kan je heel goed in je eigen tuin ‘verbouwen’. Zet de duivenstruik goed in de zon en je hebt elk jaar van die heerlijke biologische druiven. Lokaler kan niet. (Foto Erik van Huizen)

Druif

De druif is een van de zachte fruitsoorten die maar weinig vitamine C bevatten. Toch is de druif gezond. Omdat ze veel worden bespoten...
Nieuw-Zeelandse spinazie heeft stevige blaadjes en een iets zoetere smaak dan de ‘normale’ spinazie. (Foto Erik van Huizen)

Nieuw-Zeelandse spinazie

Nieuw-Zeelandse spinazie was voor ons echt een ontdekking in de moestuin. ‘Gewone’ spinazie deed het eigenlijk nooit zo goed, maar deze iets stevige spinazie...
De aardappel bevat weer andere mineralen als pasta en rijst. Varieer dus gewoon met de aardappel. (Foto Erik van Huizen)

Aardappel

Er lijkt maar weinig zo Nederlands als de aardappel. We eten er jaarlijks gemiddeld veertien kilo van. Ouderen eten meer aardappels dan jongeren. En...