Voorgerechten

De kombu in deze soep zorgt voor de benodigde mineralen. Je kan een stukje kombu meerdere keren gebruiken. Het valt op een gegeven moment vanzelf uit elkaar. (Foto Erik van Huizen)

Simpele preisoep

De zomerprei in onze moestuin moest op, vandaar dat deze preisoep vandaag op het menu stond. Het is een vrij simpel recept, maar wel...
De munt maakt deze soep tot een lekkere lichte soep. (Foto Erik van Huizen)

Kruidige courgettesoep met goudreinet

Deze soep heb ik gemaakt voor de cursisten van de cursus ‘De natuurlijke, voedende en helende tuin’ op de Hubertinahof. Het was een zeer...
Het zure en het zoute van de ume su past mooi bij het zoete van de rode bieten. (Foto Erik van Huizen) 

Vegan carpaccio met kappertjes van paardenbloemknoppen

Waarschijnlijk zal de Italiaanse Guiseppe Cipriani zich als bedenker van de carpaccio omdraaien in zijn graf als hij zou kunnen horen dat je van...
Zomersoep van linzen en komkommer

Zomerse soep van linzen en komkommer

Ik had nog een komkommer liggen die toch echt eens keer op moest en het was ontzettend warm in ons mooie Arcen. Mooie gelegenheid...
Deze soep wordt ook zonder toevoeging van (vegan) room al lekker romig. (Foto Erik van Huizen)

‘Romige’ koolrabisoep

Dit is een heel erg eenvoudig recept. Maar de eenvoud van deze romige koolrabisoep, maakt hem ook heel erg lekker. Wat je voor deze koolrabisoep...
De ume pasta geeft deze soep een lekker zuurtje. (Foto Erik van Huizen)

Komkommer tomatensoep met munt

Het was in Arcen weer een dag met hoge temperaturen. Tijd voor een soep die je ook heel goed koud kan eten. Een verkoelende...
Het is goed om de soep door een zeef te halen. Zo zeef je de draadjes uit de soep. Eet veel lekkerder. (Foto Erik van Huizen)

Knoflooksoep zonder tenen

Deze soep kan je eigenlijk alleen maar maken als je zelf knoflook verbouwt. Of je moet iemand weten met een moestuin die knoflook heeft...
De dressing van deze salade heb ik een keer met zonnebloemolie gemaakt, in plaats van olijfolie. (Foto Erik van Huizen)

Witlof venkelsalade

Deze salade heb ik gemaakt met alles wat we nog in en buiten de koelkast hadden liggen. En hij is erg lekker geworden. Al...
Je kan de soep eventueel aan het einde nog pimpen met wat dotjes haverroom. (Foto Erik van Huizen)

Brandnetel broccolisoep

Dit is een echte lentesoep. Met de zuiverende brandnetel en de reinigende gerstmiso. Voor deze soep heb je nodig 1 vergiet met jonge toppen van...
Het was een koude druilerige dag toen ik de sla in onze moestuin oogstte. Om deze wilde voorjaarssalade toch wat kracht te geven heb ik wat zonnebloempitten geroosterd en gemengd met een paar druppels shoyu. De pitten komen over de salade. (Foto Erik van Huizen)

Wilde voorjaarssalade

We hebben al vroeg in het jaar van die lekker malse sla op de Hubertinahof. Ik heb er een wilde voorjaarssalade van gemaakt met...