Vitamine B2

Vitamine B2 (riboflavine) is een in water oplosbare vitamine

0
847

Vitamine B2 vind je in melk en melkproducten, orgaanvlees, groene bladgroenten en fruit, amandelen, paddenstoelen, sojabonen, aardappelen, brood en volkoren granen en graanproducten gist, kiemen en zemelen.

Vitamine B2 is nodig voor het vrijmaken van energie uit onze voeding, draagt bij tot een gezonde huid, nagels en haar en is belangrijk voor een gezonde groei.
Een tekort aan vitamine B2 kan afwijkingen aan de huid veroorzaken.

Vitamine B2 is gevoelig voor licht. Bewaar producten met vitamine B1 daarom donker en kook groente met zo weinig mogelijk water. Of stoom de groente gaar.

Vitamines
Er zijn 13 stoffen die de naam vitamine hebben. De vitamines zijn in te delen in vitamines die in vet oplosbaar zijn en vitamines die in water oplosbaar zijn. De meeste vitamines krijgen we binnen via voeding. Vitamine D en vitamine K kan het lichaam zelf aanmaken. Daarnaast kan het lichaam ook vitamine A en vitamine B3 maken, maar daarvoor zijn zogenoemde pro-vitamines nodig. Voor vitamine A is dit bètacaroteen, voor vitamine B3 het aminozuur tryptofaan. Het lichaam van de mens kan zelf geen vitamine C maken, net als mensapen en cavia’s. Alle andere dieren kunnen wel zelf vitamine C maken.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here