1 2 3 Vegetarisch

Charlotte Schelfthout

0
1271

Als vegetariër is het soms toch nog moeilijk uit te leggen wat vegetarisch eten nu precies betekent, zeker aan kinderen. In het prentenboek ‘1 2 3 Vegetarisch’ neemt Charlotte Schelfthout kinderen op een speelse wijze mee in haar verhaal over vegetarisme.

Charlotte is zelf vegetarisch opgevoed en hetzelfde doet ze nu met haar eigen kinderen. In het mooi en kleurrijk geïllustreerde prentenboek geeft Charlotte een kijkje in een familie waar heel wat vriendjes dagelijks aan de vegetarische dis aanschuiven. Het zijn mooie verhaaltjes op rijm geworden waarin Charlotte op een duidelijke en creatieve manier vertelt wat vegetarisch eten inhoudt.

welk dessert wil je vandaag?
een cupcake of een vruchtenshake?
een smoothie vol met vitaminen?
of snoepjes zonder gelatine?

Zo begint het verhaaltje over het dessert, maar ook het vegetarische ontbijt, het middagmaal en de tussendoortjes (groentehapjes en stukjes fruit) komen in ‘1 2 3 Vegetarisch’ aan bod. Onderaan de pagina’s staan vragen zoals wat jouw lievelingskostje is en welke groenten je kan opnoemen. En wat is bijvoorbeeld tofu of seitan?

Veggie-dag
Charlotte Schelfthout heeft met ‘1 2 3 Vegetarisch’ een mooi geïllustreerd prentenboek gemaakt waarin op een speelse manier een kijkje wordt gegeven in het leven van een ‘vegetarische familie’. En niet alleen vegetarisch, maar ook gezond. Wil je ook vaker met je kinderen vegetarisch eten, dan is dit boekje echt een aanrader. ‘Want elke dag is veggie-dag’.


Charlotte Schelfthout
tralali-tralala.be

 

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here