De courgettes ploppen vrijwel iedere dag aan onze courgetteplanten in onze moestuin. En om er nu elke dag soep van te maken, is ook beetje teveel van het goede. We geven ze daarom maar weg, of maken er deze smakelijke spread van. Lekker op brood.
Wat je voor deze vegan spread van courgette nodig hebt
- 500 gram courgette
- 6 blaadjes verse munt
- 2 eetlepel tahin
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijnzaad
- sap van aan halve citroen
- snufje zeezout
Hoe je deze vegan spread van courgette maakt
- Snij de courgette in plakjes en gril deze in een grillpan of in de oven.
- Hak de munt fijn.
- Rasp de knoflook.
- Maal het komijnzaad fijn in een vijzel.
- Doe alles bij elkaar en maal fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Maak eventueel verder op smaak met wat zeezout.
Tip Lekker met geroosterde zonnebloempitten en paprikapoeder