Smeersel van aardpeer

0
153
Dit is echt een heel erg makkelijk te maken smeerseltje. Maar het is heel erg lekker. (Foto Erik van Huizen)
Dit is echt een heel erg makkelijk te maken smeerseltje. Maar het is heel erg lekker. (Foto Erik van Huizen)

Dit smeerseltje van aardpeer uit de oven is echt heerlijk. Ik vond het een beetje naar sesampasta smaken, onze gast naar artisjok. Heet de aardpeer toch niet voor niets Jerusalem artisjok.

Wat je nodig hebt voor dit smeerseltje

  • 500 gram aardpeer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snufje zeezout

Hoe je dit smeersel van aardpeer maakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was en schil de aardpeer.
  3. Snij de aardpeer in plakjes van een centimeter dik.
  4. Doe de plakjes aardpeer in een kom en mix er knoflookpoeder, paprikapoeder, ras el hanout en kerriepoeder door.
  5. Schep daarna de olijfolie door de aardpeer.
  6. Verspreid de aardpeer over een met bakpapier beklede ovenplaat en zet 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Als de aardpeer zacht is, haal deze dan uit de oven.
  8. Doe de aardpeer in een keukenmachine en maal fijn. Voeg eventueel nog wat zeezout en olijfolie en/of water toe zodat een smeuïg smeerseltje ontstaat.