Maak de tonijnsalade af met wat paprikapoeder en peterselie. (Foto Erik van Huizen)

Vegan tonijnsalade

Ik heb deze tonijnsalade met kikkererwten gemaakt. De nori zorgt een beetje voor de smaak van de zee in deze tonijnsalade. Wat je voor deze...
Deze eiersalade smaakt lekker op stokbrood bij een soep. (Foto Erik van Huizen)

Vegan eiersalade

Deze vegan eiersalade is gemaakt van tofu. De kala namak geeft de smaak van ei aan de salade, kurkuma de kleur. Je zult verbaasd...
Tessa denkt dat deze tuinbonenpesto ‘vast ook heel erg lekker is met ui en/of oude kaas erdoor’. (Foto Tessa Heerschop)

Tuinbonenpesto

Van oud-collega en Facebookvriendin Tessa Heerschop kreeg ik dit recept; een zelfbedachte tuinbonenpesto. ‘Even naar Bunnik gefietst naar de boer voor de bonen. Blijkt...
Deze spread smaakt heerlijk op (geroosterd) brood of toast met een kop soep. (Foto Erik van Huizen)

‘Bloederige’ vegan spread

Het ziet er misschien in eerste instantie een beetje ‘bloederig’ uit, maar deze vegan spread van kikkererwten en rode biet voor op brood is...
Met het toevoegen van de pompoen heb je geen olijfolie nodig om de hummus smeuïg te maken. (Foto Erik van Huizen)

Hummus van pompoen

De echte ‘hummus-experts’ huiveren waarschijnlijk bij de gedachte dat je hummus maakt van pompoen, maar deze pompoenhummus is echt heel erg lekker. Ik heb...
Deze brandnetelpesto is heerlijk op een stukje zuurdesembrood. (Foto Erik van Huizen)

Brandnetelpesto

Brandnetel is supergezond en staat nu volop in onze moestuin, het is een echte ‘lentegroente’. Brandnetel is rijk aan eiwitten en bevat veel mineralen...
Maak zelf eens een keer een lekkere homemade hummus. Veel lekkerder dan die kant-en-klare versies en je weet precies wat erin zit. (Foto Erik van Huizen)

Lente hummus

Hummus is een heerlijke spread voor op brood. Je kan hummus natuurlijk in de winkel kopen, maar geloof me, het is veel lekkerder om...
Lentespread met witte bonen. In witte bonen zitten veel vezels, ruim drie keer zoveel als in zilvervliesrijst. Vezels reinigen je darmen, daarom passen witte bonen zo goed bij de lente. (Foto Erik van Huizen)

Lentespread van witte bonen

Deze spread van witte bonen heb ik gemaakt omdat ik wat bonen over had van mijn aspergesoep. Het is een lentespread geworden. Witte bonen...

Kimchi uit de RotPot

Voor de opleiding voor natuurvoedingskok aan de Gimsel Academy heb ik onlangs een online workshop gehad van fermentatie-expert Sanne Zwart. We hebben als klas...
Deze spread van rode bieten kan je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren. (Foto Erik van Huizen)

Spread van rode bieten

Gezond broodbeleg is vaak moeilijk te vinden. Je kan natuurlijk pure groente op je brood leggen, maar soms heb je wel eens zin in...