Vegan tonijnsalade
Ik heb deze tonijnsalade met kikkererwten gemaakt. De nori zorgt een beetje voor de smaak van de zee in deze tonijnsalade.
Wat je voor deze...
Vegan eiersalade
Deze vegan eiersalade is gemaakt van tofu. De kala namak geeft de smaak van ei aan de salade, kurkuma de kleur. Je zult verbaasd...
Tuinbonenpesto
Van oud-collega en Facebookvriendin Tessa Heerschop kreeg ik dit recept; een zelfbedachte tuinbonenpesto. ‘Even naar Bunnik gefietst naar de boer voor de bonen. Blijkt...
‘Bloederige’ vegan spread
Het ziet er misschien in eerste instantie een beetje ‘bloederig’ uit, maar deze vegan spread van kikkererwten en rode biet voor op brood is...
Hummus van pompoen
De echte ‘hummus-experts’ huiveren waarschijnlijk bij de gedachte dat je hummus maakt van pompoen, maar deze pompoenhummus is echt heel erg lekker. Ik heb...
Brandnetelpesto
Brandnetel is supergezond en staat nu volop in onze moestuin, het is een echte ‘lentegroente’. Brandnetel is rijk aan eiwitten en bevat veel mineralen...
Lente hummus
Hummus is een heerlijke spread voor op brood. Je kan hummus natuurlijk in de winkel kopen, maar geloof me, het is veel lekkerder om...
Lentespread van witte bonen
Deze spread van witte bonen heb ik gemaakt omdat ik wat bonen over had van mijn aspergesoep. Het is een lentespread geworden. Witte bonen...
Kimchi uit de RotPot
Voor de opleiding voor natuurvoedingskok aan de Gimsel Academy heb ik onlangs een online workshop gehad van fermentatie-expert Sanne Zwart. We hebben als klas...
Spread van rode bieten
Gezond broodbeleg is vaak moeilijk te vinden. Je kan natuurlijk pure groente op je brood leggen, maar soms heb je wel eens zin in...
Nederland vraagt Europa om snelle verbetering dierenwelzijn
BRUSSEL Nederland heeft de Europese Commissie opgeroepen niet langer te wachten met de herziening van de Europese wetgeving op het gebied van dierenwelzijn. Zo...
Minister neemt motie verbieden glyfosaat niet zonder meer over
DEN HAAG Minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit neemt de aangenomen motie van de Partij voor Dieren tegen de nieuwe Europese goedkeuring van...
Meerderheid kiezers wil meer plantaardige voeding
DEN HAAG Een meerderheid van de kiezers wil vergaande stappen van hun politieke partijen bij het verkleinen van de veestapel, meer subsidies voor plantaardige...
Appelcrumble met zwarte bessen
We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op...
Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool
Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten.
Wat...
Bonensoep van drie soorten bonen
In onze moestuin waren de bonen rijp. We hadden dit jaar witte bonen (zogenoemde boerentenen), Groninger pronkbonen en zwarte bonen. Ik heb er een...
De waardevolle klimop (moestuinblog #307)
Soms is het zo makkelijk om iets te doen voor de natuur, voor de insecten welteverstaan. Of eigenlijk; niets te doen. Zoals de vele...
Bonen oogsten (moestuinblog #306)
In onze moestuin zijn de bonen klaar om geoogst te worden. Je kan ze drogen, maar ook vers zijn ze heerlijk. We hebben allemaal...
Druivensap maken met de sappan (moestuinblog #305)
We hadden dit jaar zoveel druiven aan de struiken hangen, dat we er maar sap van hebben gemaakt. Het waren vele kilo’s, uiteindelijk hadden...
Sappan
We merken het zelf in onze moestuin. Soms heb je zoveel fruit of groente dat je niet weet hoe je het op krijgt. Een...
Andijvie
Andijvie is een heel erg lekkere, iets bittere, groente. En andijvie is veelzijdig. Je kan andijvie rauw eten als een salade, maar eveneens koken...
Komkommer
Komkommers, we hebben ze elk jaar in onze moestuin staan. Veel mensen vinden het ‘slechts waterbommetjes', maar ze zijn erg gezond. Net als andere...