Vegan broodbeleg
Smeersel van aardpeer
Dit smeerseltje van aardpeer uit de oven is echt heerlijk. Ik vond het een beetje naar sesampasta smaken, onze gast naar artisjok. Heet de...
Eenvoudige vegan roomkaas basilicumspread
Dit is een spread vol met smaak. Koop wel lekkere verse basilicum, en niet van die verlepte blaadjes. Bijvoorbeeld een plantje wat er nog...
Vegan spread van courgette
De courgettes ploppen vrijwel iedere dag aan onze courgetteplanten in onze moestuin. En om er nu elke dag soep van te maken, is ook...
Tapenade met tuinkruiden
Deze tapenade heb ik gemaakt met kruiden uit onze moestuin. Welke tuinkruiden je gebruikt, maakt nog niet eens zo heel erg veel uit. Het...
Wortelspread
We hadden nog veel winterwortels liggen en deze moesten nu toch echt eens een keer op. Ik heb er een wortelspread van gemaakt.
Wat je...
Vegan broccoli spread
Met een groentespread krijg je ook tijdens de lunch nog wat groente binnen. Ik heb deze vegan spread gemaakt van broccoli.
Wat je nodig hebt...
Kappertjes van paardenbloemknoppen
Van de paardenbloem kan je werkelijk bijna alles eten. Het blad kan in de sla, van de bloemetjes kan je paardenbloemgelei maken en van...
Lentepesto
Er staan weer volop wilde eetbare planten in de moestuin. Zoals het zevenblad en daslook. Ik heb er voor de deelnemers aan de cursus...
Echte heksenkaas van Petroesjka
Ik had het een keer voor haar gekocht toen ze bij ons kwam eten, Heks’nkaas uit de supermarkt. Maar heks Petroesjka, ze woont bij...
Lentespread met daslook
Deze spread heb ik gemaakt van zwarte bonen, daslook en munt. Daslook en zwarte bonen reinigen je lichaam. En dat is goed na het...
Workshops: Koken en leven met de seizoenen
Koken en leven met de seizoenen. Het is goed voor ons, maar ook voor de aarde. Carolien Hendrix en Erik van Huizen van de...
‘Glyfosaat is overal in het ecosysteem en menselijk lichaam aanwezig’
WAGENINGEN Het gebruik van glyfosaat is schadelijk voor ecosystemen, waaronder het waterleven en het bodemleven. Ook zijn er aanwijzingen dat het middel gevaarlijk kan...
Nederland vraagt Europa om snelle verbetering dierenwelzijn
BRUSSEL Nederland heeft de Europese Commissie opgeroepen niet langer te wachten met de herziening van de Europese wetgeving op het gebied van dierenwelzijn. Zo...
Smeersel van aardpeer
Dit smeerseltje van aardpeer uit de oven is echt heerlijk. Ik vond het een beetje naar sesampasta smaken, onze gast naar artisjok. Heet de...
Lasagne van de kok van Madonna
Mayumi Nishimura was de macrobiotische chef van Madonna. Ze reisde jaren met de popster mee en maakte tussen de optredens door de lekkerste macrobiotische...
Zoete groentendrank
Dit lekkere drankje is makkelijk te maken. Je snijdt groente fijn, kookt ze en laat ze afkoelen.
Wat je nodig hebt voor deze zoete groentendrank:
...
Workshops: Koken en leven met de seizoenen
Koken en leven met de seizoenen. Het is goed voor ons, maar ook voor de aarde. Carolien Hendrix en Erik van Huizen van de...
Nestkasten schoonmaken (moestuinblog #309)
Op de Hubertinahof hebben we verschillende nestkasten hangen. Ik heb ze deze week schoongemaakt. Het bleek soms een verrassing te zijn wat er allemaal...
Appelbloesem in oktober (moestuinblog #308)
Het is 10 oktober en voor Arcen is vandaag een temperatuur voorspeld van 23 graden. Deze hoge temperatuur voor de tijd van het jaar,...
Sappan
We merken het zelf in onze moestuin. Soms heb je zoveel fruit of groente dat je niet weet hoe je het op krijgt. Een...
Andijvie
Andijvie is een heel erg lekkere, iets bittere, groente. En andijvie is veelzijdig. Je kan andijvie rauw eten als een salade, maar eveneens koken...
Komkommer
Komkommers, we hebben ze elk jaar in onze moestuin staan. Veel mensen vinden het ‘slechts waterbommetjes', maar ze zijn erg gezond. Net als andere...