Vegan broodbeleg

Deze wortelspread smaakt heerlijk op (geroosterd) brood. (Foto Erik van Huizen)

Wortelspread

We hadden nog veel winterwortels liggen en deze moesten nu toch echt eens een keer op. Ik heb er een wortelspread van gemaakt. Wat je...
Eet deze broccoli spread op een geroosterde boterham en een kop soep. (Foto Erik van Huizen)

Vegan broccoli spread

Met een groentespread krijg je ook tijdens de lunch nog wat groente binnen. Ik heb deze vegan spread gemaakt van broccoli. Wat je nodig hebt...
De vele paardenbloemknopjes staan te wachten om ingemaakt te worden tot kappertjes. (Foto Erik van Huizen)

Kappertjes van paardenbloemknoppen

Van de paardenbloem kan je werkelijk bijna alles eten. Het blad kan in de sla, van de bloemetjes kan je paardenbloemgelei maken en van...
Normaal gaat in pesto wat knoflook, ik heb daslook gebruikt. Dat staat nu in onze tuin. (Foto Erik van Huizen)

Lentepesto

Er staan weer volop wilde eetbare planten in de moestuin. Zoals het zevenblad en daslook. Ik heb er voor de deelnemers aan de cursus...
Heks’nkaas uit de supermarkt lust heks Petroesjka niet, wel haar eigen heksenkaas.

Echte heksenkaas van Petroesjka

Ik had het een keer voor haar gekocht toen ze bij ons kwam eten, Heks’nkaas uit de supermarkt. Maar heks Petroesjka, ze woont bij...
De bloemetjes van de daslook kan je gebruiken om deze spread mooi te garneren. (Foto Erik van Huizen)

Lentespread met daslook

Deze spread heb ik gemaakt van zwarte bonen, daslook en munt. Daslook en zwarte bonen reinigen je lichaam. En dat is goed na het...
De blaadjes van het barbarakruid smaken vrij scherp en bevatten veel vitamine C. (Foto met dank aan Lianne)

Pesto van barbarakruid

Waar maak je een lekkere pesto van als er nog geen zevenblad of basilicum is? Je kan dan onder meer kiezen voor barbarakruid, ook...
Deze spread zit vol met smaak. (Foto Erik van Huizen)

Eenvoudige vegan roomkaas basilicumspread

Dit is een spread vol met smaak. Koop wel lekkere verse basilicum, en niet van die verlepte blaadjes. Bijvoorbeeld een plantje wat er nog...
De munt maakt deze spread lekker fris. (Foto Erik van Huizen)

Vegan spread van courgette

De courgettes ploppen vrijwel iedere dag aan onze courgetteplanten in onze moestuin. En om er nu elke dag soep van te maken, is ook...
Mocht je sommige kruiden niet vers kunnen krijgen, dan kan je ook gedroogde kruiden of diepvrieskruiden gebruiken. (Foto Erik van Huizen)

Tapenade met tuinkruiden

Deze tapenade heb ik gemaakt met kruiden uit onze moestuin. Welke tuinkruiden je gebruikt, maakt nog niet eens zo heel erg veel uit. Het...