Werktijden (van pen tot pollepel #6)

De reis van journalist tot keukenhulp

0
178
Ook in de horeca zijn de werktijden vaak goed te plannen. Dit in tegenstelling tot wat de meeste mensen vaak denken. (Foto Free-Photos via Pixabay)
Ook in de horeca zijn de werktijden vaak goed te plannen. Dit in tegenstelling tot wat de meeste mensen vaak denken. (Foto Free-Photos via Pixabay)

De werktijden in de horeca zijn vaak een heikel punt voor diegenen die een baan in de horeca overwegen. Natuurlijk werk je vaak op momenten dat anderen vrij hebben, dat brengt nu eenmaal het vak met zich mee, maar het is zeker niet zo dat je helemaal niets te zeggen over je werktijden hebt.

Bij Maashof hebben ze voor de personeelsplanning software waarmee je op je computer, maar ook op je smartphone of tablet, van alles kunt regelen en bekijken. Je kan bijvoorbeeld aangeven wanneer je beschikbaar bent om te komen werken. De chef-kok zal er dan alles aan doen om hier aan tegemoet te komen. En dat gaat goed. Zo kan ik bijvoorbeeld naar de repetities blijven gaan voor het mannenkoor waar ik zing. Voor de feestdagen wordt je in overleg ingedeeld. Zo heb je bijvoorbeeld altijd wel een van de kerstdagen vrij. Een goede regeling, ook voor onze souschef die zo van kerst houdt. De kerstliedjes klinken nu al vaak in de keuken. Zelf werk ik dit jaar op kerstavond, eerste kerstdag en oudejaarsavond. Lijkt mij erg leuk om de gasten op deze feestelijke avonden dan te kunnen voorzien van heerlijke gerechten.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here