Pollepel aan de wilgen (van pen tot pollepel #11)

De reis van journalist tot keukenhulp

0
266
Ik snap het dat mijn contract niet wordt verlengd, maar ik vind het ook heel erg jammer. (Foto via Pixabay)
Ik snap het dat mijn contract niet wordt verlengd, maar ik vind het ook heel erg jammer. (Foto via Pixabay)

‘We weten niet hoe we het zonder jou moeten gaan doen, maar we gaan het toch proberen.’ Zo voelde het een beetje toen ik afgelopen week een afspraak met de chef kok van Maashof had. Vanwege de coronamaatregelen vreesde ik al het ergste, maar ik wist ook dat het afgelopen halfjaar best goed was verlopen.

Met nog een beetje hoop in het lijf liep ik de keuken van Maashof binnen. Het was er vanwege de coronasluiting rustig. De sous chef was een nieuwe menu aan het samenstellen. Want hoewel er niet zo heel veel gekookt hoeft te worden, wil je als keukenprof toch niet voor lange tijd hetzelfde op de kaart hebben staan. De chef kok bereidde me al een beetje op het gesprek voor door te zeggen dat het de laatste tijd wel heel erg rustig was geweest.

Roet in het eten
Onder het genot van een kopje koffie kreeg ik in het restaurant van de chef kok te horen dat mijn contract niet zou worden verlengd. Ik had er begrip voor, maar was ook teleurgesteld. Ik was in het begin een beetje te langzaam geweest, maar dat was in de loop van de tijd verbeterd. Ik deed mijn werk goed, was gemotiveerd en paste goed in het team. De sous chef bevestigde dat laatste nog na het gesprek. Maar het was corona die uiteindelijk roet in het eten gooide. In de keuken is gewoonweg te weinig te doen. En het is de vraag wanneer weer betere tijden in de horeca gaan aanbreken. Dat ligt in handen van het nieuwe kabinet. Maar met de oplopende besmettingscijfers lijkt het er niet goed uit te zien.

Einde verhaal
Begin februari is het voor mij dus einde verhaal bij Maashof. De chef kok heeft nog gevraagd of ik bij wil springen als dat nodig mocht blijken. Ik wacht het af en ga weer even verder met mijn journalistieke werk. Ook begin ik deze week met het vervolg van de opleiding tot natuurvoedingstherapeut. Deze lag vanwege corona ook een tijd stil.

Zelf kijk ik terug op een fijne tijd bij Maashof. Het is een mooi familiebedrijf en het keukenteam is fantastisch. Ik heb er veel geleerd en zal de collega’s missen. Bedankt Marco, Wesley, Raymon, Peter, Milan, Killia en Amir.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here