Oost-Indische kers (van pen tot pollepel #3)

De reis van journalist tot keukenhulp

0
72

‘Hebben jullie ook eetbare bloemen in de tuin staan’, vroeg de souschef van Hotel Maashof in Venlo terwijl ik een salade voor een van de gasten aan het bereiden was. De ochtend daarna was ik al vroeg in onze moestuin, de Hubertinahof, om Oost-Indische kers te oogsten. De planten stonden er nog erg goed bij en de bloemetjes kleurden mooi van lichtgeel naar donkerrood.

Nadat ik was afgestudeerd als natuurvoedingskok, ben ik als hulp in de keuken bij Hotel Maashof begonnen. Het bevalt erg goed. Ik sta nu nog aan de ‘koude kant’, dus dat betekent vooral lunchgerechten, koude voorgerechten en desserts bereiden. Tussen het bereiden van de maaltijden door ben ik bezig met de mise-en-place voor lunch en diner. In goed Nederlands betekent dat zorgen dat alles klaar moet staan op het moment dat de gerechten bereid gaan worden. Het is met het hele team soms hard werken, maar het is enorm dankbaar werk als je de gasten ziet smullen. Ik kan dan ook iedereen aanraden om in de horeca te komen werken. Ook bij Maashof hebben ze nog verschillende vacatures.

Oost-Indische kers
Maar terug naar de bloemetjes van de Oost-Indische kers die inmiddels op veel gerechten van Maashof hebben liggen schitteren. Onze moestuin staat er nog vol mee en zo lang het niet gaat vriezen, kan ik blijven oogsten. De Oost-Indische kers is dus niet alleen mooi om te zien, maar het is ook een smaakvolle plant. De kleurrijke blaadjes zijn pittig van smaak.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here