
Afgelopen maand heb ik in de keuken gewerkt van De Genuujerie in Venlo. Een fantastische plek, waar ik met pijn in mijn hart weer afscheid van hebben moeten nemen.
De Genuujerie is onderdeel van Rendiz. In de keuken en de bediening werken mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt, deelnemers genoemd. Het trok mij direct al heel erg aan. In de keuken werkte ik de eerste twee weken met de vaste kok van De Genuujerie en deelneemster Danielle. Ik heb in die korte tijd veel van die twee geleerd. Na die weken stond ik alleen met Danielle in de keuken, met af en toe wat hulp als het heel erg druk was. Het was fijn werken. We sneden de groente, maakten soep, bakten tosti’s en versierden salades. We hadden veel plezier. Ik heb nog nooit zoveel gelachen in een keuken. Ik heb ook nog nooit zulke eerlijke en directe collega’s gehad. ‘Wat doe je nu weer?’, kreeg ik te horen. Of ‘ik wil niet de hele dag afwassen hoor’ en ‘zet die bak sla niet bij de afwas.’ Ik heb weer veel geleerd.
In het verschiet
Het was dan ook geen gemakkelijk keuze om iedereen te vertellen dat ik na mijn proeftijd niet zou blijven. Ondanks de prettige werksfeer en het geweldige team, vond ik het toch teveel stress. Ik ben er kortom achter gekomen dat ik niet ben gemaakt voor de horeca. Ik ga mij nu meer toeleggen op gezond eten.
Binnenkort is in Arcen de gezondheidsmarkt Arcen Beweegt, waar je mijn gezonde hapjes kan proeven. En dinsdag begin ik dan uiteindelijk als vrijwilliger bij Kokkerelli. Ook ben ik na mijn opleiding tot natuurvoedingskok nog bezig met de opleiding voor natuurvoedingstherapeut. Genoeg te doen dus.