Ik volg mijn hart (van pen tot pollepel #10)

De reis van journalist tot keukenhulp

0
331
Ik mis het werken bij Maashof nu al. (Foto Erik van Huizen)
Ik mis het werken bij Maashof nu al. (Foto Erik van Huizen)

Misschien was het wel een domme keuze om middenin een pandemie een nieuwe weg in te slaan en als journalist aan de slag te gaan als hulp in de keuken. Maar ik volgde mijn hart en heb er nog geen moment spijt van gehad. Desondanks blijft het een moeilijke tijd die we met ons allen zo goed mogelijk door moeten zien te komen.

Het was te verwachten dat het kabinet de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus ging verlengen. Tot en met 14 januari in het nieuwe jaar is vrijwel alles na vijf uur dicht. Dat betekent dat mijn werk in de keuken van Maashof op een laag pitje staat. De vaste koks kunnen het werk voorlopig zelf wel aan. Ook heb ik bij de chef-kok aangegeven dat ik wel minder werken. Ik red mij wel als journalist.

Tikken
Ik ben dus maar weer aan het tikken gegaan. Niet alleen voor mijn vaste opdrachtgevers, maar ik ben ook weer bezig met mijn website www.ikeetgezond.nl. Met het laatste verdien ik geen geld, maar ik wil wel iedereen blijven stimuleren gezond te gaan eten. En dat gezond eten niet altijd makkelijk is, bleek ook deze week maar weer eens. Denk je bijvoorbeeld een kruidenmix te kopen, zit er vooral zout, suiker en paneermeel in. Maar goed nieuws was er deze week ook. Het nieuwe kabinet wil een suikertaks invoeren en de BTW op groente en fruit naar 0% brengen. Ik ben benieuwd wanneer de politiek het aandurft deze stappen te nemen.

I’ll be back
Voorlopig zit ik thuis op mijn kantoor te tikken. En hoewel ik nog niet zo lang bij Maashof werk, mis ik de collega’s nu al. Er is niets mis met het schrijven van berichten, maar het is nog leuker om met een team van enthousiaste koks voor gasten heerlijke gerechten te kunnen bereiden. Ik hoop dat ik daar weer snel deel van kan uitmaken. Zoals Arnold Schwarzenegger het in de film The Terminator al zei; ‘I’ll be back’.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here