Geen oorlog in de keuken (van pen tot pollepel #8)

De reis van journalist tot keukenhulp

0
482
In de keuken van Maashof geen vloekende chef-kok, maar vrolijke kerstliedjes. (Foto Erik van Huizen)
In de keuken van Maashof geen vloekende chef-kok, maar vrolijke kerstliedjes. (Foto Pixabay)

Ruim 10.000 scheldwoorden gebruikte topchef Gordon Ramsay in de 123 afleveringen van Oorlog in de Keuken! Je zou bijna gaan denken dat al dat gescheld normaal is in een keuken van een restaurant. Maar dat is niet zo. Laat je dus niet afschrikken door deze tierende topchef.

Bij Maashof niets van alles wat Gordon Ramsay zo bekend heeft gemaakt. De chef-kok is, net als de anderen in de keuken, druk aan het werk. Uit de radio in de hoek van de keuken, klinkt muziek. Niet te hard, want je moet elkaar wel goed kunnen verstaan. Dat is bij mij overigens nog wel een dingetje. Denk ik als journalist te weten wat communiceren is, krijg ik van de chef-kok te horen dat ik beter met hem moet communiceren. Even roepen als ik aan de koude kant de voorgerechten (bijna) klaar heb, zodat hij aan zijn kant met de warme bereidingen kan beginnen. Weer zo’n leermoment in deze mooie tijd in de keuken. Of zoals de chef-kok zegt: ‘Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs ik leer elke dag nog’.

Kerstliedjes
In de keuken van Maashof dus geen tirades van de chef, wel lekker doorwerken en mooie gerechten maken. Van dat is het belangrijkste. De gast moet lekker genieten van de gerechten op de kaart. En soms gaat dit zelfs begin november al onder het genot van kerstliedjes. De sous-chef kan niet zonder. En het werkt. Vrijwel iedereen begint mee te zingen er wordt er vrolijk van.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here