Aan de slag bij Kokkerelli (van pen tot pollepel #12)

‘Van grond tot mond’

0
225
Bij Kokkerelli leren kinderen wat een gezond eetpatroon en gezonde voeding is. (Foto Kokkerelli)
Bij Kokkerelli leren kinderen wat een gezond eetpatroon en gezonde voeding is. (Foto Kokkerelli)

Na het mooie, maar veel te korte, avontuur in de keuken van Maashof in Boekend, begin ik binnenkort als vrijwilliger bij Kokkerelli. Ik ga hierbij kinderen van acht tot en met twaalf jaar leren wat een gezond eetpatroon en gezonde voeding is.

Tijdens de zogenoemde leerstraten van Kokkerelli leren kinderen waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding op hun gezondheid is. Zij gaan groenten en fruit op locatie bij de teler en in de keuken zien, voelen, ruiken, bereiden en proeven. Kinderen beleven voeding dus van grond tot mond. Ze maken zo op een leuke manier kennis met de gehele voedselketen. Bij elke leerstraat staat een van de negen producten centraal. Dit zijn kool, tomaat, paprika, asperge, aardbei, blauwe bes, champignon, prei en wortel.

Kidspanels
Naast het ontdekken van hoe leuk en lekker ‘gezond’ kan zijn, geven kinderen tijdens kidspanels hun eigen mening en ideeën over hoe voeding moet smaken. En ook hoe het eten eruit moet zien qua smaak, geur, kleur, textuur, vorm en verpakking. Kidspanels geven hiermee inzicht in de voedingsbeleving van kinderen. Zo ontstaan innovatieve producten en voedingsconcepten. Kokkerelli biedt vervolgens de mogelijkheid om deze innovaties onder het Kokkerelli ‘kids proef’ label op de markt te brengen. Een herkenbaar leefstijlmerk van, voor, door en met kinderen. Want kinderen zijn goudeerlijk, creatief en hebben de toekomst.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here