Van pen tot pollepel

Het zelfgemaakte cadeautje wat ik kreeg van Danielle, mijn vaste collega in de keuken van De Genuujerie. Ik kon mijn tranen bijna niet meer bedwingen. (Foto Erik van Huizen)

Met pijn in mijn hart (van pen tot pollepel #13)

Afgelopen maand heb ik in de keuken gewerkt van De Genuujerie in Venlo. Een fantastische plek, waar ik met pijn in mijn hart weer...
Bij Kokkerelli leren kinderen wat een gezond eetpatroon en gezonde voeding is. (Foto Kokkerelli)

Aan de slag bij Kokkerelli (van pen tot pollepel #12)

Na het mooie, maar veel te korte, avontuur in de keuken van Maashof in Boekend, begin ik binnenkort als vrijwilliger bij Kokkerelli. Ik ga...
Ik snap het dat mijn contract niet wordt verlengd, maar ik vind het ook heel erg jammer. (Foto via Pixabay)

Pollepel aan de wilgen (van pen tot pollepel #11)

‘We weten niet hoe we het zonder jou moeten gaan doen, maar we gaan het toch proberen.’ Zo voelde het een beetje toen ik...
Ik mis het werken bij Maashof nu al. (Foto Erik van Huizen)

Ik volg mijn hart (van pen tot pollepel #10)

Misschien was het wel een domme keuze om middenin een pandemie een nieuwe weg in te slaan en als journalist aan de slag te...
De maatregelen betreffende het coronavirus blijven de horeca lastig vallen. (Foto via Pixabay)

Niet meer vanaf de zijlijn (van pen tot pollepel #9)

Het is vreemd. Eerst stond ik vanaf de zijlijn te kijken naar de nieuw te nemen coronamaatregelen voor de horeca die het kabinet al...
In de keuken van Maashof geen vloekende chef-kok, maar vrolijke kerstliedjes. (Foto Erik van Huizen)

Geen oorlog in de keuken (van pen tot pollepel #8)

Ruim 10.000 scheldwoorden gebruikte topchef Gordon Ramsay in de 123 afleveringen van Oorlog in de Keuken! Je zou bijna gaan denken dat al dat...
Gasten van Maashof kunnen op hun kopstukje schijfjes komkommer verwachten van kromkommers. Leuk toch? (Foto Erik van Huizen)

Kromkommers (van pen tot pollepel #7)

Een kopstukje heet de kleine salade die op vrijwel elke rand van het bord komt te liggen tijdens de lunch, of het nu een...
Ook in de horeca zijn de werktijden vaak goed te plannen. Dit in tegenstelling tot wat de meeste mensen vaak denken. (Foto Free-Photos via Pixabay)

Werktijden (van pen tot pollepel #6)

De werktijden in de horeca zijn vaak een heikel punt voor diegenen die een baan in de horeca overwegen. Natuurlijk werk je vaak op...
Alle medewerkers in de keuken van Maashof houden de keuken de hele dag mooi schoon. Zo kunnen de gasten rekenen op heerlijke gerechten. (Foto Erik van Huizen)

De schone keuken (van pen tot pollepel #5)

Een schone keuken, het is de basis voor het veilig kunnen uitserveren van gerechten aan de gasten. Dat betekent in de praktijk poetsen, soms...

Pastinaakchips (van pen tot pollepel #4)

We hebben ze meestal volop in de moestuin staan, maar ik heb er nog nooit chips van gemaakt. In de keuken van Maashof heb...