Van pen tot pollepel

De maatregelen betreffende het coronavirus blijven de horeca lastig vallen. (Foto via Pixabay)

Niet meer vanaf de zijlijn (van pen tot pollepel #9)

Het is vreemd. Eerst stond ik vanaf de zijlijn te kijken naar de nieuw te nemen coronamaatregelen voor de horeca die het kabinet al...
In de keuken van Maashof geen vloekende chef-kok, maar vrolijke kerstliedjes. (Foto Erik van Huizen)

Geen oorlog in de keuken (van pen tot pollepel #8)

Ruim 10.000 scheldwoorden gebruikte topchef Gordon Ramsay in de 123 afleveringen van Oorlog in de Keuken! Je zou bijna gaan denken dat al dat...
Gasten van Maashof kunnen op hun kopstukje schijfjes komkommer verwachten van kromkommers. Leuk toch? (Foto Erik van Huizen)

Kromkommers (van pen tot pollepel #7)

Een kopstukje heet de kleine salade die op vrijwel elke rand van het bord komt te liggen tijdens de lunch, of het nu een...
Ook in de horeca zijn de werktijden vaak goed te plannen. Dit in tegenstelling tot wat de meeste mensen vaak denken. (Foto Free-Photos via Pixabay)

Werktijden (van pen tot pollepel #6)

De werktijden in de horeca zijn vaak een heikel punt voor diegenen die een baan in de horeca overwegen. Natuurlijk werk je vaak op...
Alle medewerkers in de keuken van Maashof houden de keuken de hele dag mooi schoon. Zo kunnen de gasten rekenen op heerlijke gerechten. (Foto Erik van Huizen)

De schone keuken (van pen tot pollepel #5)

Een schone keuken, het is de basis voor het veilig kunnen uitserveren van gerechten aan de gasten. Dat betekent in de praktijk poetsen, soms...

Pastinaakchips (van pen tot pollepel #4)

We hebben ze meestal volop in de moestuin staan, maar ik heb er nog nooit chips van gemaakt. In de keuken van Maashof heb...

Oost-Indische kers (van pen tot pollepel #3)

'Hebben jullie ook eetbare bloemen in de tuin staan’, vroeg de souschef van Hotel Maashof in Venlo terwijl ik een salade voor een van...

Verder als keukenhulp (van pen tot pollepel #2)

Ineens flitsen verschillende tafels op het scherm. Aan één tafel zitten zelfs negen gasten. En het klokje boven de bestellingen tikt af. Het is...

Beginnen als ontbijtkok (van pen tot pollepel #1)

Ineens zie ik de vacature voor ontbijtkok staan. Het lijkt mij een goede opstap naar een baan in de horeca. De werktijden zijn zodanig...