Soepen

Deze rodekoolsoep met winterse ingrediënten bleek zelfs in de zomer erg lekker. (Foto Erik van Huizen)

Soep van rode kool met appeltjes

Het was best een warme dag toen ik besloot deze rodekoolsoep te maken. Maar wat wordt gezien als een wintergroente, bleek ook heel erg...
De frisse Marokkaanse munt geeft deze courgettesoep het echte zomerse gevoel. (Foto Erik van Huizen)

Frisse zomerse courgette muntsoep

Het is 21 juni en vandaag begint de zomer. De temperaturen stijgen. Tijd dus voor een lekkere zomerse soep. Deze keer met courgettes, die...
Door de Chinese kool aan het einde pas toe te voegen, blijft deze nog lekker ‘knapperig’. (Foto Erik van Huizen)

Noedelsoep met kruiden en miso

Deze noedelsoep met kruiden en miso heb ik gemaakt voor deelnemers van de cursus ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’ van Hubertinahof. Voor deze kruidensoep heb...
Met wat volkorenbrood erbij is dit echt een goede maaltijdsoep. (Foto Erik van Huizen)

Marokkaanse kikkererwtensoep

Dit is echt een heerlijke comfortsoep die je met wat brood makkelijk als maaltijdsoep kan eten. De kikkererwten en de groenten maken er een...
De mugi miso van gerst in deze soep is een echte lentemiso. (Foto Erik van Huizen)

Misosoep met Chinese kool

‘Dit een echte slobberige Chinese soep’, zei mijn vriendin toen ze deze soep proefde. Hij was wel een beetje te pittig, maar dat is...
Deze pompoen linzensoep is ook goed te eten als maaltijdsoep. Voeg dan nog wat kikkererwten toe. (Foto Erik van Huizen)

Pompoen linzensoep

Deze soep heb ik gemaakt voor de cursisten van de cursus ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’ van de Hubertinahof. Dit recept is daarom ruim...
De aardappels maken deze soep lekker romig. (Foto Erik van Huizen)

Broccoli aardappelsoep

In deze soep heb ik wat kruiden gedaan uit onze moestuin, venkelgroen en tijm. Ze staan er in dit jaargetijde nog zo mooi fris...

Brandnetelsoep

De brandnetel is gezond. De plant is onder meer bloedzuiverend en bevat veel mineralen. Goed tegen een voorjaarsdipje dus. Ook bevat de brandnetel veel...
Schorseneren-aardappelsoep. Schorseneren zijn heerlijk. Samen met de aardappelen krijg je een lekkere romige soep. De ume pasta zorgt voor het lekkere zuurtje in de soep. (Foto Erik van Huizen)

Schorseneren-aardappelsoep

Schorseneren zijn heerlijk. En ik mag het waarschijnlijk hier in het Limburgse eigenlijk niet zeggen, maar ik vind ze zelfs lekkerder dan asperges. De...
De pompoen zorgt voor een mooie binding van de soep. (Foto Erik van Huizen)

Tomaten-pompoensoep met citroengras

Het is nog steeds pompoenentijd, maar weer een 'gewone' pompoensoep maken vond ik een beetje saai. Ik zag citroengras in onze moestuin staan en...