Soepen

Deze soep is ook heel lekker als lunch. De soep vult goed. Meer heb je dan ook niet nodig. (Foto Erik van Huizen)

Bonensoep van drie soorten bonen

In onze moestuin waren de bonen rijp. We hadden dit jaar witte bonen (zogenoemde boerentenen), Groninger pronkbonen en zwarte bonen. Ik heb er een...
De kombu in deze soep zorgt voor de benodigde mineralen. Je kan een stukje kombu meerdere keren gebruiken. Het valt op een gegeven moment vanzelf uit elkaar. (Foto Erik van Huizen)

Simpele preisoep

De zomerprei in onze moestuin moest op, vandaar dat deze preisoep vandaag op het menu stond. Het is een vrij simpel recept, maar wel...
De munt maakt deze soep tot een lekkere lichte soep. (Foto Erik van Huizen)

Kruidige courgettesoep met goudreinet

Deze soep heb ik gemaakt voor de cursisten van de cursus ‘De natuurlijke, voedende en helende tuin’ op de Hubertinahof. Het was een zeer...
Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs

Bij de nazomer, zo mogen we de komende warme dagen nog wel zeker noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom heb ik...
De kombu in deze soep voegt de nodige mineralen toe. (Foto Erik van Huizen)

Andijvie preisoep

We hebben weer veel andijvie in de moestuin staan die nodig gegeten moet worden. Ik schep regelmatig al wat fijngesneden andijvie door de aardappelpuree,...
Zomersoep van linzen en komkommer

Zomerse soep van linzen en komkommer

Ik had nog een komkommer liggen die toch echt eens keer op moest en het was ontzettend warm in ons mooie Arcen. Mooie gelegenheid...
Deze soep wordt ook zonder toevoeging van (vegan) room al lekker romig. (Foto Erik van Huizen)

‘Romige’ koolrabisoep

Dit is een heel erg eenvoudig recept. Maar de eenvoud van deze romige koolrabisoep, maakt hem ook heel erg lekker. Wat je voor deze koolrabisoep...
De ume pasta geeft deze soep een lekker zuurtje. (Foto Erik van Huizen)

Komkommer tomatensoep met munt

Het was in Arcen weer een dag met hoge temperaturen. Tijd voor een soep die je ook heel goed koud kan eten. Een verkoelende...
Het is goed om de soep door een zeef te halen. Zo zeef je de draadjes uit de soep. Eet veel lekkerder. (Foto Erik van Huizen)

Knoflooksoep zonder tenen

Deze soep kan je eigenlijk alleen maar maken als je zelf knoflook verbouwt. Of je moet iemand weten met een moestuin die knoflook heeft...
Je kan de soep eventueel aan het einde nog pimpen met wat dotjes haverroom. (Foto Erik van Huizen)

Brandnetel broccolisoep

Dit is een echte lentesoep. Met de zuiverende brandnetel en de reinigende gerstmiso. Voor deze soep heb je nodig 1 vergiet met jonge toppen van...