Hasselbackpiepers (€ 14,95)

0
349

Hasselback aardappelen werden lang geleden voor het eerst bereid in Restaurant Hasselbacken in Stockholm. Deze Zweedse baktechniek veroverde de hele wereld. Met deze snijset van Barbecook kan je ze nu eenvoudig thuis maken.

De set zorgt ervoor dat je gelijke inkepingen maakt zonder de aardappel per ongeluk in stukken te snijden. Je legt de aardappel daarvoor vast op het plankje door hem op twee pinnen te prikken. Je schuift het metalen rooster over de aardappel en snijdt evenwijdige inkepingen in de aardappel. Dankzij het slimme plankje snij je de aardappel niet volledig door. Daarna verwijder je het rooster en vervolgens vul je de inkepingen naar keuze met kruiden, boter, kaas of knoflookolie. Door de dunne gleufjes kunnen de smaken tot diep in de aardappel doordringen en is de aardappel sneller gaar. Je kunt ze garen in de oven of op de barbecue.

De Barbecook Hasselback snijset is verkrijgbaar bij kookwinkels, tuincentra en webshops. De set is gemaakt van roestvrijstaal en hout. Afmetingen: 13,6 x 9,4 x 10,5 centimeter.

Barbecook

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here