0
323

Een gezonde geest in een gezond lichaam (Mens sana in corpore sano). Als mens zijn we het een beetje kwijtgeraakt. Razen maar door. Maaltijden moeten snel klaar zijn, of we bestellen simpelweg ‘iets’. We weten met al dit bewerkte voedsel amper nog wat we eten. Ik wil daar verandering in brengen. Door weer te gaan koken. Met verse, plantaardige en biologische producten uit de buurt. Koken vanuit je hart.

Maar het is niet alleen ons fysieke lichaam wat we steeds meer verwaarlozen. Ook de geest schiet er vaak bij in. We zijn het grote geheel verloren. De natuur kan ons helpen de balans (yin en yang) weer te vinden. De rust. Ik vind dat voor een groot deel in de natuur. In onze moes-, kruiden- en bostuin.

Mijn reis
Op de website www.ikeetgezond.nl kan je lezen over de reis die ik maak naar een gezonde en rechtvaardige wereld. Ik ben Erik van Huizen en afgestudeerd Natuurvoedingskok aan de Gimsel Academy en volgde de opleiding Begeleidingskunst in Natuur en tuin aan de Kraaybeekerhof. Ik wil je zo gezond, duurzaam en diervriendelijk mogelijk laten eten en leven. Neem maar eens een kijkje in mijn recepten en verwonder hoe je ook vega(n) heerlijk gezond kunt eten.

Maar het leven is meer dan lekker en gezond koken en eten. Daarom vind je hier ook informatie over onze biologische moes-, kruiden- en bloementuin in Arcen. Wij zijn er vaak te vinden. Het doet ons goed om met respect voor de natuur ons eigen voedsel te verbouwen. Wat wij er allemaal doen en beleven, kan je lezen in mijn moestuinblog.

Ook zitten in onze tuin inmiddels veel beestjes. Ze dragen ook voor een groot deel bij aan ons plezier van werken in de tuin. Welke beestjes dat zijn kan je lezen in mijn blog moestuinbeestjes.

De dagpauwoog en de koekoekshommel zitten in de warme zomerzon gebroederlijk naast elkaar. (Foto Erik van Huizen)
De dagpauwoog en de koekoekshommel zitten in de warme zomerzon gebroederlijk naast elkaar. (Foto Erik van Huizen)

En als je dan buiten in de natuur bent, dan ervaar je al snel hoe alles met elkaar samenhangt. Elk beestje, elk plantje is belangrijk. Je blijft je verwonderen, omarmend verwonderen. Hoe ik dat ervaar kan je lezen in mijn Verwonderblog. Want ik ervaar steeds vaker dat je pas echt goed je in vel kan zitten als ook de geest op een goede manier wordt gevoed. Dat vraagt oefening en tijd, maar dat is het uiteindelijk meer dan waard. Je voelt je beter, lichter, ontspannender. Probeer het maar eens. Observeer, verdiep, verwonder en maak bijvoorbeeld eens een haiku.

Weetjes
Maar er is nog meer te beleven op mijn website. In de rubriek weetjes, kan je onder meer alles te weten komen over vitaminen en mineralen, stel ik bekende en minder bekende voeding voor en lees ik etiketten voor je. Omdat het werken in de keuken ook leuk moet zijn, laat ik het blog hebbedingen zien wat er allemaal te koop is voor gebruik in de keuken. Ook is er alles te lezen over de natuurvoedingskeuken. In het blog pickeltjes kan je lezen hoe ik tegen sommige zaken aankijk.