0
101

Een gezonde geest in een gezond lichaam (Mens sana in corpore sano). Als mens zijn we het een beetje kwijtgeraakt. Razen maar door. Maaltijden moeten snel klaar zijn, of we bestellen simpelweg ‘iets’. We weten met al dit bewerkte voedsel amper nog wat we eten. Ik wil daar verandering in brengen. Door weer te gaan koken. Met verse, plantaardige en biologische producten uit de buurt. Koken vanuit je hart.

Maar het is niet alleen ons fysieke lichaam wat we steeds meer verwaarlozen. Ook de geest schiet er vaak bij in. We zijn het grote geheel verloren. De natuur kan ons helpen de balans weer te vinden. De rust. Ik vind dat voor een groot deel in de natuur. In onze moes-, kruiden- en bostuin.

In onze tuin leven tientallen ‘wezens’ die onze aandacht verdienen. Planten, bomen, moestuinbeestjes. Door ze beter waar te nemen en je erin te verdiepen, bekijk je als mens de wereld ineens op een heel andere manier. ‘Ik denk dus ik ben’, schreef filosoof René Descartes honderden jaren geleden al. Je komt tot je ware ik. Je bent niet bezig met overleven, waar we zo vaak zo druk mee zijn. Je gaat je verwonderen.