De eerste kersen (moestuinblog #129)

Erehaag van kersen

0
80
Niets lekkerder dan straks een handje kersen van eigen boom. (Foto Erik van Huizen)
Niets lekkerder dan straks een handje kersen van eigen boom. (Foto Erik van Huizen)

Aan onze kersenboom zitten al weer de eerste kersen. Nu nog mooi groen en hard, maar als het goed is, beginnen ze binnenkort te kleuren. Aan het weer zal het niet meer liggen. Na weken van kou en regen verwachten we deze week in onze moestuin temperaturen tot 25 graden.

De oude kersenbomen staan in ons stukje bos. Het is niet zo heel erg groot, er staan onder meer wat oude appelbomen, maar dit stukje van onze moestuin houden we voor de dieren. En er staan dus ook een paar enorme oude kersenbomen. De kersen zitten vooral hoog in de top, dus daar komen we niet bij. Gelukkig zijn de vogels er dol op.

Er is echter ook een kersenboom waarvan een grote tak naar beneden is ‘gegroeid’. Deze tak vormt een soort van erehaag en komt uit in een klein appelboompje. En staande op een trapje kunnen we er zelfs kersen van plukken. Het zijn er niet zo heel veel, de meesten eten we uit het handje op, maar het zijn er ook wel weer zoveel dat we er jam van kunnen maken. En er is niets lekkerder dan zelfgemaakte jam. Wat een verschil met die potjes uit de supermarkt.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here