Natuurvoeding

0
1657

Ik ben in 2021 afgestuurd als natuurvoedingskok aan de Gimsel Academy. Op mijn website wil ik je recepten delen van gezonde gerechten. Met vooral lokale producten van het seizoen.

De natuurvoedingskeuken is een overwegend vegetarische keuken. De basis bestaat uit groente, granen en peulvruchten. Daarbij wordt ook gekeken wat wij in ons deel van de wereld nodig hebben. Dat betekent dat zo min mogelijk van ver wordt gehaald. Dus lokaal geteelde groente. En van het seizoen. Zo krijg je binnen wat je op dat moment nodig hebt. Tomaten eten in de winter is bijvoorbeeld echt niet nodig om het koude seizoen door te komen. Beter is het om dan een lekkere ovenschotel te maken van seizoensproducten als kool en wortelgroente.

Peulvruchten en zeegroenten
Mocht je vegetarisch of veganistisch eten, zorg er dan voor dat je voldoende peulvruchten eet. Ze zijn rijk aan ijzer, eiwit en vezels. Je kan ze natuurlijk vers eten, maar koop ze anders gedroogd. Dat is niet alleen goedkoper, maar ze zijn ook veel lekkerder dan uit pot of blik.

En probeer voor voldoende inname van mineralen ook eens zeegroenten zoals kombu in een bouillon of nori voor een sushi. Er zijn zelfs gedroogde zeegroenten in poedervorm te koop die je heel makkelijk in een gerecht kan gebruiken.

Biologisch
Mocht je portemonnee het toelaten, koop dan zoveel mogelijk biologische producten. Ik heb vaak discussies over het gebruik van biologische producten in de keuken, maar mij lijkt het toch beter dat er zo min mogelijk gif in je lichaam terecht komt. En als je producten van het seizoen eet, dan hoeft biologisch eten ook niet altijd zoveel duurder te zijn dan bespoten groente, granen of peulvruchten.

Naar mijn recepten

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here