Witlof venkelsalade

Met appel en walnoten

0
58
De dressing van deze salade heb ik een keer met zonnebloemolie gemaakt, in plaats van olijfolie. (Foto Erik van Huizen)
De dressing van deze salade heb ik een keer met zonnebloemolie gemaakt, in plaats van olijfolie. (Foto Erik van Huizen)

Deze salade heb ik gemaakt met alles wat we nog in en buiten de koelkast hadden liggen. En hij is erg lekker geworden. Al zeg ik het zelf.

Voor deze witlof venkelsalade heb je nodig

  • halve knolvenkel
  • 2 stronken witlof
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 biologische appel
  • flinke hand met walnoten
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel ume su
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • snufje zeezout

Hoe je deze witlof venkelsalade maakt

  1. Snij de witlof in grove stukken.
  2. Snij de knolvenkel heel fijn.
  3. Snij de bleekselderij in stukjes.
  4. Snij de appel in blokjes.
  5. Kraak de walnoten.
  6. Meng alles in een grote kom voorzichtig door elkaar.
  7. Maak de dressing. Meng hiervoor mosterd, ume su, zonnebloemolie en zeezout goed door elkaar.
  8. Schep de dressing door de salade.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here