Salade met druivenblad

Vol vitamines en mineralen

0
2910
Je kan druivenbladeren vullen en oprollen, maar ik heb ze in reepjes gesneden en gebruikt in een salade. (Foto www.ikeetgzeond.nl)

Zoals ik al eerder heb gemeld, hebben we in onze moestuin heerlijke blauwe druiven staan. Maar ik heb ook al een paar keer het blad van de druif gefermenteerd. Dit keer heb ik het fijngesneden en verwerkt in een salade. Lekker voor de lunch.

Moeilijk is het niet om druivenbladeren te fermenteren. Was ze en leg ze minstens 48 uur in water met wat zeezout, langer mag ook. Daarna kan je het blad verder verwerken. Je kan ze bijvoorbeeld vullen en oprollen, maar je kan het blad ook in reepjes snijden en gebruiken in een salade.
Druivenbladeren zijn onder meer rijk aan ijzer, kalium en natrium. Ze bevatten ook aardig wat vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, C, E, K en B6.

Wat je nodig hebt om deze eenvoudige salade met druivenblad te maken:

  • 8 gefermenteerde druivenbladeren
  • 6 grote tomaten
  • klein blikje biologische maïs
  • wat groen van de knolvenkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • wat peper en zeezout om af te maken

Hoe je deze salade maakt:

  1. Snij de druivenbladeren in kleine stukjes.
  2. Snij de tomaten in achten.
  3. Hak het groen van de venkel fijn.
  4. Doe druivenblad en tomaten in een kom en voeg de maïs toe.
  5. Voeg de olijfolie en de balsamico zijn toe en mix alles voorzichtig door elkaar.
  6. Maak eventueel op smaak met wat peper en zeezout.
  7. Maak af met het groen van de venkel.

Tip Lekker met wat desem stokbrood met huisgemaakte pesto.