Makreelsalade

Af en toe mag het

0
44
Ga ook als je vlees of vis eet voor het allerbeste. Ga dus zoveel mogelijk voor biologisch en lokaal. Dan weet je in ieder geval waar je eten vandaan komt. (Foto’s Erik van Huizen)
Ga ook als je vlees of vis eet voor het allerbeste. Ga dus zoveel mogelijk voor biologisch en lokaal. Dan weet je in ieder geval waar je eten vandaan komt. (Foto’s Erik van Huizen)

De natuurvoedingskeuken is overwegend plantaardig. Overwegend, want af en toe kan het zo zijn dat je toch een klein stukje vlees of vis nodig hebt, als je conditie er bijvoorbeeld om vraagt. Maar ook dan proberen we zoveel mogelijk het evenwicht tussen yin en yang te bewaren. Vlees en vis is in de natuurvoedingskeuken (extreem) yang, we compenseren dit in deze makreelsalade met de yinne citroen.

Wat je nodig hebt voor deze makreelsalade:

  • 1 gerookte makreel
  • 1 kleine winterwortel
  • 0,5 biologische komkommer
  • 0,5 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel ume su
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 1 theelepel citroensap
  • flinke lepel veganaise
  • theelepel shoyu of tamari
  • vers gemalen zwarte peper

 

Hoe je deze makreelsalade maakt:

  1. Maak de makreel schoon en pluk in kleine stukjes.
  2. Snij de wortel in kleine blokjes.
  3. Rasp de komkommer.
  4. Snij de witte ui fijn.
  5. Rasp de knoflook fijn.
  6. Roer alles in een kom door elkaar en prak fijn met een vork.
  7. Roer de veganaise met de zwarte peper door de makreel.
  8. Breng eventueel op smaak met wat shoyu of tamari.

Tip: Lekker op biologische toast bij soep.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here