Salades

Wil je beginnen met het eten van zeegroente, dan is arame echt een aanrader. Het is mild van smaak en makkelijk in gerechten te verwerken. (Foto Erik van Huizen)

Komkommer arame salade

Zeegroenten worden in de natuurvoedingskeuken veel toegepast. Kombu wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om een bouillon van soep mee te trekken, in deze salade heb...
Het mosterdblad geeft deze salade een pittige ‘touch’. (Foto Erik van Huizen)

Groene wintersalade

We hebben in onze moestuin in dit jaargetijde niet zo heel veel meer staan, maar soms kan je van wat pareltjes uit de moestuin...
Ga ook als je vlees of vis eet voor het allerbeste. Ga dus zoveel mogelijk voor biologisch en lokaal. Dan weet je in ieder geval waar je eten vandaan komt. (Foto’s Erik van Huizen)

Makreelsalade

De natuurvoedingskeuken is overwegend plantaardig. Overwegend, want af en toe kan het zo zijn dat je toch een klein stukje vlees of vis nodig...
Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)

Geknede salade van palmkool

Dit gerecht is een recept van Yvette van Boven. Ik heb het echter een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken, dus geen geroosterd sesamzaad van...
Met deze maaltijdsalade heb je in één keer zowel je granen, eiwitten en groenten binnen. (Foto Erik van Huizen)

Maaltijdsalade van gierst en peultjes

In onze moestuin zijn de peultjes eetbaar aan het worden. We hebben paarse en groene en ze zijn beide even lekker. Ook zijn uit...
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met bladmosterd

In onze moestuin hadden we nog van die heerlijke verse bladmosterd staan. Niet van die grote bladeren, maar het fijne soort. Ze zijn erg...
Maak de salade helemaal af met wat verschillende bloemetjes. (Foto Erik van Huizen)

Lentesalade

Hoewel uit onze moestuin nog niet zo heel erg veel groente valt te halen, lukt het ons toch nog altijd een lekker salade bij...

Italiaanse salade met kikkererwten

Witlof, groenlof, winterpostelein en kikkererwten, het is misschien een beetje een vreemde combinatie voor een Italiaanse salade. Maar hij smaakte prima en zo krijg...

Salade van winterpostelein

Winterpostelein is een eeuwenoude groente en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en Groenland. De Oude Grieken, Egyptenaren en Romeinen aten hun buik er al mee...

Wortelsalade met een misodressing

Deze salade van wortel met rettich, de Japanners noemen deze wortel daikon, heb ik gemaakt met een dressing van witte (shiro) miso. Dit is...