Salades

Met deze maaltijdsalade heb je in één keer zowel je granen, eiwitten en groenten binnen. (Foto Erik van Huizen)

Maaltijdsalade van gierst en peultjes

In onze moestuin zijn de peultjes eetbaar. We hebben paarse en groene en ze zijn beide even lekker. Ook zijn uit de korianderzaadjes inmiddels...
Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)

Geknede salade van palmkool

Dit gerecht is een recept van Yvette van Boven. Ik heb het echter een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken, dus geen geroosterd sesamzaad van...
In deze dressing zitten 20 kruisbessen. Zo krijg je ook nog eens wat fruit binnen. (Foto Erik van Huizen)

Saladedressing met kruisbessen

In onze moestuin zijn de kruisbessen, in Limburg heten ze stekbaere, weer rijp. We eten ze zo vers van de struik, maar de bakker...

Salade met druivenblad

Zoals ik al eerder heb gemeld, hebben we in onze moestuin heerlijke blauwe druiven staan. Maar ik heb ook al een paar keer het...
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met bladmosterd

In onze moestuin hadden we nog van die heerlijke verse bladmosterd staan. Niet van die grote bladeren, maar het fijne soort. Ze zijn erg...
De dressing van deze salade heb ik een keer met zonnebloemolie gemaakt, in plaats van olijfolie. (Foto Erik van Huizen)

Witlof venkelsalade

Deze salade heb ik gemaakt met alles wat we nog in en buiten de koelkast hadden liggen. En hij is erg lekker geworden. Al...
Het was een koude druilerige dag toen ik de sla in onze moestuin oogstte. Om deze wilde voorjaarssalade toch wat kracht te geven heb ik wat zonnebloempitten geroosterd en gemengd met een paar druppels shoyu. De pitten komen over de salade. (Foto Erik van Huizen)

Wilde voorjaarssalade

We hebben al vroeg in het jaar van die lekker malse sla op de Hubertinahof. Ik heb er een wilde voorjaarssalade van gemaakt met...
De quinoa in deze salade komt van Boer en zus uit Nederland. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met quinoa en zevenblad

Probeer zoveel mogelijk lokaal voedsel te eten. Dus niet van ver weg. Dat is niet duurzaam en nergens voor nodig. En dan toch quinoa...
 Het is nu echt aspergetijd. Zelfs in onze moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Bulgur salade met linzen, aubergine en asperges

De dagen lengen en het wordt steeds warmer. Het wordt daarmee tijd voor een salade. Met asperges en bulgur. Wat je voor deze bulgur salade...
Maak de salade helemaal af met wat verschillende bloemetjes. (Foto Erik van Huizen)

Lentesalade

Hoewel uit onze moestuin nog niet zo heel erg veel groente valt te halen, lukt het ons toch nog altijd een lekker salade bij...