Recepten

Stamppot eeuwig moes met ‘spekjes’

Eeuwig moes is een soort kool met veel bijnamen zoals oude wijvenkool, splijtkool, stekkool, duizendkop, stekkool of armeluisgroente. Het is een vrij stevige koolsoort...

Dutch kinpira

Kinpira is een Japanse kookstijl, maar ik heb er een Nederlands tintje aan gegeven door boerenkool te gebruiken. Voor deze Dutch kinpira heb je nodig: ...
Snelle vegan tosti met boerenkool van ikeetgezond.nl

Snelle vegan tosti met boerenkool

Soms heb je niet zo veel zin of tijd om als lunch wat uitgebreids te maken. Vaak wordt het dan een restje soep van...
Ik heb de chocolademousse gegarneerd met huisgemaakte aardbeienjam en wat gehakte hazelnoten. (Foto Erik van Huizen)

Vegan chocolademousse

Ik zag dit dessert voorbij komen bij de Vegan Society of New Zealand en ik vond het er heel erg lekker uitzien. Ik ben...
De pompoen zorgt voor een mooie binding van de soep. (Foto Erik van Huizen)

Tomaten-pompoensoep met citroengras

Het is nog steeds pompoenentijd, maar weer een 'gewone' pompoensoep maken vond ik een beetje saai. Ik zag citroengras in onze moestuin staan en...
De rijpe kerstomaatjes geven deze soep een lekkere zoete smaak. (Foto Erik van Huizen)

Tomaten-misosoep

De diehard natuurvoedingskoks zullen dit waarschijnlijk geen echte misosoep vinden. Daar hoort namelijk geen tomaat in. Maar we hadden nog veel tomaten in de...
De eieren in het recept op het pak van de appeltaartmix kan je vervangen door een eivervanger zoals VegEgg, de roomboter door plantaardige boter. (Foto Erik van Huizen)

Vegan appel-kweeperentaart

Ik ben niet zo van het bakken. Het is voor mij allemaal veel te nauwkeurig. Laat mij maar lekker koken. Toch heb ik vandaag...
Deze misosoep is gemaakt met de meest krachtige misosoort, de hatcho miso. (Foto Erik van Huizen)

Krachtige misosoep

Het wordt buiten weer kouder, dus het wordt tijd voor wat meer krachtig en verwarmend voedsel. Ik kreeg direct zin in een energierijke misosoep....
Ook rijpe kweeperen zijn keihard. Snij ze dus met aandacht in partjes. (Foto Erik van Huizen)

Kweeperen in siroop

We hadden dit jaar drie kweeperen aan onze boom. Je kan er van alles van maken, maar ik heb het dit keer simpel gehouden....
Ik heb deze pasta met pompoensaus geserveerd met broccoli, kievitsbonen en een groene salade van andijvie. (Foto Erik van Huizen)

Spaghetti met pompoensaus

Puree, uit de oven, soep, frietjes en nu ook spaghettisaus. Het is weer de tijd van de pompoen. Wij hebben ook dit jaar weer hele...