Recepten

Deze spread smaakt heerlijk op (geroosterd) brood of toast met een kop soep. (Foto Erik van Huizen)

‘Bloederige’ vegan spread

Het ziet er misschien in eerste instantie een beetje ‘bloederig’ uit, maar deze vegan spread van kikkererwten en rode biet voor op brood is...
Deze winterse burger met adukibonen en wortels is lekker met wat gebakken ui. (Foto Erik van Huizen)

Winterse vegan bonenburger

Een winterse bonenburger wat is dat nu weer? Nou, dat is een burger die rekening houdt met de winterse kou. Ik heb daarom adukibonen...
Let goed op bij het bakken van de boerenkoolchips. Even niet opletten en de chips is te bruin. Bij mijn boerenkoolchips komt het bruine van de hatcho miso. (Foto Erik van Huizen)

Boerenkoolchips

Deze boerenkoolchips is een winterse snack. Als smaakmaker bij de boerenkool heb ik hatcho miso gebruikt. Dat is een van de krachtigste miso’s en...
Boekweit is een glutenvrij graan, tarwe niet. Laat het tarwemeel dus weg, als je een glutenvrije pannenkoek wil. (Foto Erik van Huizen)

Vegan boekweit pannenkoek

Pannenkoeken kan je heel goed plantaardig bereiden. In plaats van melk van de koe, gebruik je plantaardige melk zoals soja- of havermelk. En de...
Wil je beginnen met het eten van zeegroente, dan is arame echt een aanrader. Het is mild van smaak en makkelijk in gerechten te verwerken. (Foto Erik van Huizen)

Komkommer arame salade

Zeegroenten worden in de natuurvoedingskeuken veel toegepast. Kombu wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om een bouillon van soep mee te trekken, in deze salade heb...
Deze burger is gemaakt van rode kidneybonen en maïs. (Foto’s Erik van Huizen)

Snelle vegan burger

Met dit recept maak je een mum van tijd een heerlijke vegan burger. Hij smaakt zo lekker dat ik zeker weet dat je nooit...
De winter is echt het jaargetijde voor bereidingen in de oven. Het geeft de nodige kracht in deze wintermaanden. (Foto Erik van Huizen)

Rode kool uit de oven

Het wordt weer kouder en het is daarmee tijd om meer krachtige bereidingen te maken. En dat doe je bijvoorbeeld in de oven. Ik...
Het mosterdblad geeft deze salade een pittige ‘touch’. (Foto Erik van Huizen)

Groene wintersalade

We hebben in onze moestuin in dit jaargetijde niet zo heel veel meer staan, maar soms kan je van wat pareltjes uit de moestuin...
Je kan het worstenbroodje iets pittiger maken door een beetje rode peper aan de tomatensaus toe te voegen. (Foto Erik van Huizen)

Vega(n) worstenbroodje

Misschien niet het meest briljante recept of de meest gezonde snack. Maar dit worstenbroodje is wel heel erg lekker. En je kan hem helemaal...
Met het toevoegen van de pompoen heb je geen olijfolie nodig om de hummus smeuïg te maken. (Foto Erik van Huizen)

Hummus van pompoen

De echte ‘hummus-experts’ huiveren waarschijnlijk bij de gedachte dat je hummus maakt van pompoen, maar deze pompoenhummus is echt heel erg lekker. Ik heb...