Recepten

Groene voorjaarssaus met shiro miso

Deze saus, je kan hem heel erg goed gebruiken bij de vegan shoarma of als basis voor een dressing, heb ik gemaakt met planten...

Vegan broodje shoarma

Dit broodje is heerlijk als lunch met een lekker kommetje soep. Op het broodje heb ik eerst een salade ‘gesmeerd’, van fijne reepjes spitskool...
kervelsoep

Kervelsoep

Ons kasje in de moestuin staat vol met heerlijke kervel. Tijd dus om er eens een keer een lekkere soep van te maken. Het...
Stokbroodje gezond met hummus, kimchi en andijvie

Stokbroodje gezond

Mijn eerste zelfgemaakte kimchi is na een week fermenteren lekker op smaak. Ik heb er direct een stokbroodje gezond van gemaakt met fijngesneden andijvie...
Schotel van zwarte rijst en pompoen

Zwarte rijst met pompoen

Ik had nog een restje zwarte rijst over de miso die ik aan het maken ben en onder de trap lag nog een heerlijke...

Kimchi uit de RotPot

Voor de opleiding voor natuurvoedingskok aan de Gimsel Academy heb ik onlangs een online workshop gehad van fermentatie-expert Sanne Zwart. We hebben als klas...

Warme kastanjechampignons

'Een heerlijk bijgerecht’, noemt Tessa Heerschop dit recept van warme kastanjechampignons. Mocht je ook het recept van een lekker vegan (bij)gerecht willen delen, dan...

Winterse pasta bolognese

Deze vegan pasta bolognese heb ik dit keer gemaakt met typische wintergroenten. Dus dit keer geen bleekselderij, maar aardpeer, wortel, ui en knolselderij. Krijg...

Prei condiment

Dit gerechtje heb ik geleerd tijdens mijn opleiding tot natuurvoedingskok aan de Gimsel Academy. Het is heel erg simpel, maar zo heerlijk. Voor dit prei...

Broccolisoep met groene linzen

Er lag nog in broccoli in onze kelder, deze was niet meer zo mooi. Daarom heb ik maar besloten er soep van te maken....