Recepten

Deze appelcrumble met zwarte bessen kan je een dag van tevoren al maken. Eventueel kan je de crumble voor het serveren nog even opwarmen in de oven. Maar dat hoeft niet. (Foto Erik van Huizen)

Appelcrumble met zwarte bessen

We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op...
Ik heb deze lasagne van tevoren gemaakt. Dan trekken de smaken er nog beter in. Even afdekken met aluminiumfolie en opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste herfstlasagne die je je maar kunt wensen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool

Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten. Wat...
Deze soep is ook heel lekker als lunch. De soep vult goed. Meer heb je dan ook niet nodig. (Foto Erik van Huizen)

Bonensoep van drie soorten bonen

In onze moestuin waren de bonen rijp. We hadden dit jaar witte bonen (zogenoemde boerentenen), Groninger pronkbonen en zwarte bonen. Ik heb er een...
Voor appelmoes gebruik ik appels uit eigen moestuin. Dit keer waren dat jonagolds en een enorme goudreinet. (Foto Erik van Huizen)

Appelmoes maken

Zo eenvoudig als voor deze appelmoes, is een recept nog nooit geweest. Je hebt er eigenlijk alleen maar appels voor nodig. En een bodempje...
De kombu in deze soep zorgt voor de benodigde mineralen. Je kan een stukje kombu meerdere keren gebruiken. Het valt op een gegeven moment vanzelf uit elkaar. (Foto Erik van Huizen)

Simpele preisoep

De zomerprei in onze moestuin moest op, vandaar dat deze preisoep vandaag op het menu stond. Het is een vrij simpel recept, maar wel...
Het citroensap maakt deze bonenschotel lekker fris. (Foto Erik van Huizen)

Kievitsbonenschotel met palmkool

Deze schotel heb ik gemaakt op het moment dat we in onze moestuin de kievitsbonen en de palmkool konden oogsten. En ook de paprika,...
Voor deze stamppot heb geen aardappelen gebruikt, maar gierst. Een graan wat veel ijzer bevat. (Foto Erik van Huizen)

Stamppot van geroerbakte Chinese kool en gierst

We hebben nog Chinese kool in de moestuin staan. En tomaten. Van die laatste heb ik een sausje gemaakt voor bij deze stamppot. Deze...
De munt maakt deze soep tot een lekkere lichte soep. (Foto Erik van Huizen)

Kruidige courgettesoep met goudreinet

Deze soep heb ik gemaakt voor de cursisten van de cursus ‘De natuurlijke, voedende en helende tuin’ op de Hubertinahof. Het was een zeer...
Ik heb deze pastasaus met kievitsbonen gegeten met macaroni. Je kan natuurlijk ook een andere soort pasta nemen. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met kievitsbonen

In de moestuin zijn rond deze tijd de kievitsbonen goed. Ik heb ze dit keer verwerkt in een pastasaus. Goed voor de eiwitten. Lekker...
Iedereen vond deze soep zo lekker dat deze snel op was. Geen tijd voor een foto dus. Daarom maar een foto van ons pompoenenlandje in de moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs

Bij de nazomer, zo mogen we de komende warme dagen nog wel zeker noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom heb ik...