Recepten

De yin yang bonen zorgen voor de eiwitten in dit pastagerecht. (Foto Erik van Huizen)

Pasta met yin yang bonen

In onze moestuin hadden we dit jaar voor het eerst yin yang bonen. Ik heb de peulen gedopt en de mooie boontjes gebruikt in...
Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)

Geknede salade van palmkool

Dit gerecht is een recept van Yvette van Boven. Ik heb het echter een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken, dus geen geroosterd sesamzaad van...
Dit is een heel erg lekker fris bijgerecht, bijvoorbeeld bij een stoofpotje van groente met couscous. (Foto Erik van Huizen)

Kikkererwten met munt

Dit is een heel erg lekker en eiwitrijk bijgerecht. Om dit lekker gerechtje snel te kunnen maken, heb ik in dit geval kikkererwten uit...
Het kleine beetje bleekselderij geeft deze soep toch een zomers tintje. (Foto Erik van Huizen)

Romige vegan champignonsoep

Deze romige vegan champignonsoep is lekker in al zijn eenvoud. De soep heb ik gemaakt met paddenstoelenbouillonblokjes en sojaroom. De soep heb ik gebonden...
Deze selleriesalade smaakt heerlijk op een desem stokbroodje. Lekker bij een kop soep. (Foto Erik van Huizen)

Zelfgemaakte selleriesalade

Deze sellerie- of selderijsalade heeft wel een heel erg bijzonder kleur gekregen. Ik had namelijk nog een paarse wortel liggen. Deze heb ik lekker...
Met deze maaltijdsalade heb je in één keer zowel je granen, eiwitten en groenten binnen. (Foto Erik van Huizen)

Maaltijdsalade van gierst en peultjes

In onze moestuin zijn de peultjes eetbaar aan het worden. We hebben paarse en groene en ze zijn beide even lekker. Ook zijn uit...
Je kan dit simpele aardbeientoetje extra mooi maken met wat verse muntblaadjes. (Foto Erik van Huizen)

Simpel aardbeientoetje

We hebben nu zoveel mooie rode aardbeien in onze moestuin dat ik ze zo’n beetje de hele dag eet. In de ochtend eet ik...
Zomersoep van linzen en komkommer

Zomerse soep van linzen en komkommer

Ik had nog een komkommer liggen die toch echt eens keer op moest en het was ontzettend warm in ons mooie Arcen. Mooie gelegenheid...
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met bladmosterd

In onze moestuin hadden we nog van die heerlijke verse bladmosterd staan. Niet van die grote bladeren, maar het fijne soort. Ze zijn erg...
Deze brandnetelpesto is heerlijk op een stukje zuurdesembrood. (Foto Erik van Huizen)

Brandnetelpesto

Brandnetel is supergezond en staat nu volop in onze moestuin, het is een echte ‘lentegroente’. Brandnetel is rijk aan eiwitten en bevat veel mineralen...