Recepten
Appelcrumble met zwarte bessen
We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op...
Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool
Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten.
Wat...
Bonensoep van drie soorten bonen
In onze moestuin waren de bonen rijp. We hadden dit jaar witte bonen (zogenoemde boerentenen), Groninger pronkbonen en zwarte bonen. Ik heb er een...
Appelmoes maken
Zo eenvoudig als voor deze appelmoes, is een recept nog nooit geweest. Je hebt er eigenlijk alleen maar appels voor nodig. En een bodempje...
Simpele preisoep
De zomerprei in onze moestuin moest op, vandaar dat deze preisoep vandaag op het menu stond. Het is een vrij simpel recept, maar wel...
Kievitsbonenschotel met palmkool
Deze schotel heb ik gemaakt op het moment dat we in onze moestuin de kievitsbonen en de palmkool konden oogsten. En ook de paprika,...
Stamppot van geroerbakte Chinese kool en gierst
We hebben nog Chinese kool in de moestuin staan. En tomaten. Van die laatste heb ik een sausje gemaakt voor bij deze stamppot. Deze...
Kruidige courgettesoep met goudreinet
Deze soep heb ik gemaakt voor de cursisten van de cursus ‘De natuurlijke, voedende en helende tuin’ op de Hubertinahof. Het was een zeer...
Pasta met kievitsbonen
In de moestuin zijn rond deze tijd de kievitsbonen goed. Ik heb ze dit keer verwerkt in een pastasaus. Goed voor de eiwitten. Lekker...
Zoete nazomersoep van pompoen, courgette en maïs
Bij de nazomer, zo mogen we de komende warme dagen nog wel zeker noemen, hoort volgens de natuurvoedingskeuken de zoete smaak. Daarom heb ik...
Nederland vraagt Europa om snelle verbetering dierenwelzijn
BRUSSEL Nederland heeft de Europese Commissie opgeroepen niet langer te wachten met de herziening van de Europese wetgeving op het gebied van dierenwelzijn. Zo...
Minister neemt motie verbieden glyfosaat niet zonder meer over
DEN HAAG Minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit neemt de aangenomen motie van de Partij voor Dieren tegen de nieuwe Europese goedkeuring van...
Meerderheid kiezers wil meer plantaardige voeding
DEN HAAG Een meerderheid van de kiezers wil vergaande stappen van hun politieke partijen bij het verkleinen van de veestapel, meer subsidies voor plantaardige...
Appelcrumble met zwarte bessen
We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op...
Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool
Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten.
Wat...
Bonensoep van drie soorten bonen
In onze moestuin waren de bonen rijp. We hadden dit jaar witte bonen (zogenoemde boerentenen), Groninger pronkbonen en zwarte bonen. Ik heb er een...
De waardevolle klimop (moestuinblog #307)
Soms is het zo makkelijk om iets te doen voor de natuur, voor de insecten welteverstaan. Of eigenlijk; niets te doen. Zoals de vele...
Bonen oogsten (moestuinblog #306)
In onze moestuin zijn de bonen klaar om geoogst te worden. Je kan ze drogen, maar ook vers zijn ze heerlijk. We hebben allemaal...
Druivensap maken met de sappan (moestuinblog #305)
We hadden dit jaar zoveel druiven aan de struiken hangen, dat we er maar sap van hebben gemaakt. Het waren vele kilo’s, uiteindelijk hadden...
Sappan
We merken het zelf in onze moestuin. Soms heb je zoveel fruit of groente dat je niet weet hoe je het op krijgt. Een...
Andijvie
Andijvie is een heel erg lekkere, iets bittere, groente. En andijvie is veelzijdig. Je kan andijvie rauw eten als een salade, maar eveneens koken...
Komkommer
Komkommers, we hebben ze elk jaar in onze moestuin staan. Veel mensen vinden het ‘slechts waterbommetjes', maar ze zijn erg gezond. Net als andere...