Recente reacties

Moestuinvideo ter inspiratie (#90)

Voor mijn opleiding tot natuurvoedingskok aan de Gimsel Academy heb ik een video gemaakt over onze moestuin. Het filmpje is bedoeld om mensen te...

Glasvezelbakmandje (€ 8,95)

Ovenfrietjes bak je het liefst in een mandje. Zo circuleert de hete lucht rond de frietjes en krijg je een knapperig resultaat. Point-Virgule heeft...

De laatste winterplaatjes (#89)

Inmiddels is de sneeuw aardig gedooid, voor komend weekeinde worden hier zelfs temperaturen verwacht van rond de 20 graden. Dat is zo’n 25 graden...

Overheid te laks in strijd tegen ongezonde voedselkeuzes

WAGENINGEN/UTRECHT Een lage of geen btw op groente en fruit, een suikertaks of het verbieden van fastfoodrestaurants in de buurt van scholen. Het zijn...

Kruiden en wandelen tegen te hoog cholesterol

ARCEN ‘Uw cholesterol is te hoog en daarom moet u aan de medicijnen’, kreeg mijn moeder een paar maanden geleden in het ziekenhuis te...

De invloed van vitamine D op corona

WAGENINGEN In de media verschijnen steeds meer verhalen over de rol van vitamine D in de strijd tegen corona. Volgens diverse deskundigen krijg je...

Te yang

WASHINGTON Geen salades van First Lady Melania Trump en Second Lady Karen Pence, maar 1.000 hamburgers van verschillende Amerikaanse fastfood ketens. Dat kregen de...

Heks’nkaas

ARCEN Onlangs kregen we heks Petroesjka op bezoek. Ze woont bij ons in de straat en is bekend van haar heksenopleiding. We dachten leuk...

Ik maak miso, bruine basmatirijst en bruine bonen (#3)

De dag van de waarheid, want de grote vraag is of mijn koji-kin is gelukt. Na het opstaan spuit ik alles voor het laatst...

Lasagne van de kok van Madonna

Mayumi Nishimura was de macrobiotische chef van Madonna. Ze reisde jaren met de popster mee en maakte tussen de optredens door de lekkerste macrobiotische...