Drie sterren vega koken bij De Librije

ZWOLLE Ruim vijftig ingrediënten gaan in het driegangen menu dat ik heb gemaakt bij restaurant De Librije in Zwolle. Volgens de chefkok van Librije’s...

Foodwatch start actie voor lobbyvrij voedsellogo

AMSTERDAM Voedselwaakhond Foodwatch roept met een e-mailactie het kabinet op te kiezen voor een ‘lobbyvrij’ voedselkeuzelogo. De oproep gaat vooraf aan een nieuwe ronde...

De gezonde brandnetel is ook nog eens goed voor insecten

ARCEN De brandnetel zie je in het voorjaar weer overal verschijnen. Insecten zijn dol op de plant, maar mensen vinden het vaak maar ‘prikkend...

Met passie voor varkens

Iedereen lijkt tegenwoordig een passie te hebben. Maar dat dit woord ook past bij vervoerders van levende dieren, dat weet ik pas sinds ik...

Mijn huevos op de kaart bij De Barones

ARCEN Voor mijn opleiding tot natuurvoedingskok loop ik onder meer stage bij Landhuis De Barones in het mooie Limburgse dorpje Arcen. Deze week staat...

Waar zijn de kruiden? (#ikleesetiketten)

AMSTERDAM ‘Zonnatura 20 kruiden oplosthee bevat een 100% natuurlijk kruidenextract van 20 verschillende soorten kruiden.’ Althans dat meldt de producent van de thee. Maar...

Canada schrapt zuivel uit voedseladvies

OTTOWA De Canadese overheid heeft het gebruik van zuivel uit haar voedseladvies geschrapt. In de Canadese ‘schijf van vijf’ worden zuivelproducten niet meer genoemd. ‘Eet...

Kiloknaller maakt vleesvervanger duur

AMSTERDAM Vleesvervangers in de supermarkt zijn minstens twee keer zo duur als echt vlees. En dat terwijl er voor vegavlees helemaal geen dieren vetgemest...

‘Stoplichtensysteem Coca-Cola geeft vertekend beeld’ (#ikleesetiketten)

DEN HAAG Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport betreurt het dat Coca-Cola een eigen stoplichtensysteem zet op zijn etiketten op de Nederlandse...

Koken bij Savita

NIEDERSFELD De afgelopen week heb ik voor mijn stage voor de opleiding voor natuurvoedingskok als hulpkok gewerkt bij Centrum Savita in het Duitse Niedersfeld...