Wakker Dier boekt nu al succes met Liegebeestverkiezing

En toen waren er nog drie

0
419
Boeren houden van koeien, Van Dobben en ‘optimaal welzijn’ in de geitensector zijn na de beloftes van Plus en Jumbo nu nog de drie Liegebeestkandidaten.
Boeren houden van koeien, Van Dobben en ‘optimaal welzijn’ in de geitensector zijn na de beloftes van Plus en Jumbo nu nog de drie Liegebeestkandidaten.

AMSTERDAM Wakker Dier trekt Plus Boerentrots kalfsvlees en Jumbo Tilapia terug uit de Liegebeestverkiezing. De twee supermarkten hebben beterschap beloofd. Hiermee blijven er nog maar drie Liegebeestkandidaten over.

Plus heeft Wakker Dier laten weten dat ze stopt met de misleiding over kalfjes. Plus beweerde dat kalfjes ‘vrij rond’ lopen en ‘zelf bepalen of ze willen staan, lopen, liggen, spelen of slapen’. Maar in de praktijk leven kalfjes volgens Wakker Dier in stallen op roostervloeren en komen zij alleen buiten op weg naar de slacht. ‘We zijn blij dat Plus dit niet langer verbloemt.’

Ook Jumbo past zijn misleidende claims voor tilapia aan. Jumbo beweerde dat hun tilapia wordt gekweekt in een omgeving waar ‘zo veel mogelijk natuurlijk gedrag wordt gestimuleerd’. In werkelijkheid leven de vissen dicht op elkaar in een vervuild meer. Jumbo haalt de misleidende claim nu van de website.

De verkiezing
Na de toezeggingen van de twee supermarkten blijven nog drie Liegebeestkandidaten over. Dat zijn de ‘eerlijke ingrediënten’ van Van Dobben, de commercial ‘Boeren houden van koeien’ en ‘optimaal welzijn’ in de geitensector. Consumenten hebben nog enkele weken de tijd om te stemmen op het grootste Liegebeest van 2022. Op 6 september maakt Wakker Dier de winnaar bekend.

Wakker schudden
Met de Liegebeestverkiezing ontmaskert Wakker Dier bedrijven die consumenten voor de gek proberen te houden over dierenwelzijn. De verkiezing is effectief; ieder jaar kondigt een deel van de kandidaten aan hun producten te verbeteren of te stoppen met mooie praatjes. ‘Het is fantastisch als bedrijven hun claims aanpassen. Maar liever zien we natuurlijk dat ze hun mooie praatjes waarmaken en de dieren een beter leven geven.’

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here