Volkstuinbelasting

‘Hier leef ik echt’

0
342
Meneer Foppe heeft van zijn huisarts te horen gekregen dat het goed voor hem is om in de tuin te werken. Maar stapt inspecteur Hanekroot de moestuin in. (Still uit video)
Meneer Foppe heeft van zijn huisarts te horen gekregen dat het goed voor hem is om in de tuin te werken. Maar dan stapt inspecteur Hanekroot de moestuin in. (Still uit video)

AMERSFOORT Hij is rustig in zijn moestuin aan het werk als ineens een ambtenaar voor zijn neus staat. Meneer H.G. Foppe (31), laborant, is op zijn hart getrapt. Hij moet volkstuinbelasting gaan betalen.

‘Als ik maar even vrij ben, ga ik naar ons landje’, vertelt Foppe terwijl hij aan het werk is in zijn volkstuin. ‘Dit stukje grond is de enige plek waar ik echt leef. En niets zo lekker als een maaltje uit eigen tuin. De opbrengst van ons tuintje is mooi meegenomen.’

Balans
Meneer Foppe heeft deze woorden nog niet uitgesproken of inspecteur Hanekroot van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst rayon Amersfoort houdt hem van het werk. Hanekroot vraagt Foppe of hij even de boeken mag zien, de balans. ‘Deze week zijn de volkstuinen aan de beurt’, vertelt de inspecteur.

Bekijk hieronder in de video hoe dit verhaal afloopt

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here