Stem op de Stalmelk Stiekemerd

0
204
Stalmelk zit volgens Wakker Dier in de producten van deze A-merken. (Illustratie Wakker Dier)
Stalmelk zit volgens Wakker Dier in de producten van deze A-merken. (Illustratie Wakker Dier)

AMSTERDAM Welk merk stelt jou het meest teleur door stiekem stalmelk te gebruiken? Wakker Dier nomineerde vier A-merken die ondanks hun premium verpakkingen en mooie reclamecampagnes toch kiezen voor melk die deels afkomstig is van koeien die nooit buiten komen.

Wat veel mensen niet weten, is dat een kwart van onze melkkoeien altijd op stal staat. Hun melk wordt gemengd met allerlei andere keurmerkloze melk. En zo komt stalmelk óók terecht in de kaas of boter van deze A-merken. Het staat er niet op, maar het zit er wel in.

Wel gras, niet grazen
Grasboter. Klinkt als… grazen. Denk jij ook gelijk aan koeien in groene weiden? Logisch. Maar pas op: in deze boter zit stiekem ook stalmelk. Die stalmelkkoeien van Campina krijgen gemaaid gras. Uit een bak. In een stal.

Echte boter
Hè wat een heerlijk Hollands tafereeltje op de verpakking van Kapteins ‘Echte Boter’. Wapperende vlag, grazende koeien… ‘Tja, daar past stalmelk natuurlijk niet lekker bij. Maar hij zit er wel degelijk in.’

Hollandse gierigheid
Al dat goud maakt Eru gierig. Goudkuipje kost twee keer zo veel als het huismerk. Genoeg geld voor weidemelk, zou je denken. Maar nee, Eru verstopt stiekem goedkope stalmelk in zijn smeerkaas.

Leed met ‘minimale impact’
Kaasmerk Vergeer gaat volgens de website voor ‘minimale impact’ op het dier. ‘Wij zijn heel benieuwd hoe ze dat vervolgens vertalen naar doodleuk melk gebruiken van koeien die nooit buiten komen.’

Stem nu op de Stalmelk Stiekemerd van wie jij echt meer verwacht. ‘Dan zorgen wij dat zijn klanten voortaan weten wat ze kopen’, stelt Wakker Dier.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here