Steek je poot uit voor dieren

De burger bepaalt mee

0
218
Via de vragenlijst kan je onder meer je mening geven over het gesleep met miljoenen levende dieren. (Foto Partij voor de Dieren)
Via de vragenlijst kan je onder meer je mening geven over het gesleep met miljoenen levende dieren. (Foto Partij voor de Dieren)

BRUSSEL De Partij voor de Dieren roept alle dierenvrienden op de officiële vragenlijst van de Europese Commissie in te vullen over de nieuwe EU-regels ter bescherming van dieren. De antwoorden die burgers geven bepalen mede in hoeverre Brussel de komende jaren de Europese regels ter bescherming van dieren aanpast.

In de officiële vragenlijst vraagt de Europese Commissie onder meer of Europa de uitvoer van levende dieren naar landen buiten Europa moet verbieden. ‘Jaarlijks slepen EU-landen miljoenen levende dieren de grens over. Dat gebeurt in ellenlange transporten naar het Midden-Oosten, Rusland en Afrika’, vertelt Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren. ‘Dieren komen tijdens deze weken- tot maandenlange transporten in ellendige situaties terecht. We strijden voor een totaalverbod. Elke dierenvriend die deze enquête invult helpt de doorslag te geven om deze ellendige diertransporten en ander dierenleed te stoppen. Want zonder onze gezamenlijke inzet steekt Brussel geen poot uit voor dieren.’

Kuikens versnipperen
Ook andere dierenwelzijn onderwerpen komen in de vragenlijst aan bod. Zo vraagt de Europese Commissie bijvoorbeeld of gestopt moet worden met het versnipperen van eendagskuikens. Daarnaast wordt gevraagd of er regels moeten komen om kreeften en andere ongewervelde zeedieren te beschermen. Aan het einde van de vragenlijst kunnen burgers eigen ideeën kwijt.

De vragenlijst is in te vullen tot en met 21 januari 2022. Hoe dat moet, vind je op deze pagina.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here