Prentenboek over gezonde voeding voor scholen

Over belangrijke vitamines

0
356
In Bram en de Toverspiegel moeten gezonde groene en ongezonde rode mannetjes in harmonie samenleven in de buik. (Foto Koppert Cress)
In Bram en de Toverspiegel moeten gezonde groene en ongezonde rode mannetjes in harmonie samenleven in de buik. (Foto Koppert Cress)

Alle basisscholen in het Westland en Midden-Delfland krijgen een prentenboek cadeau. Hierin worden kinderen de do’s en don’ts van gezonde voeding bijgebracht. Het is het eerste prentenboek dat kinderen uitleg geeft waarom vitamines belangrijk zijn. Studio Groot doneert samen met Koppert Cress het prentenboek aan de scholen.

Studio Groot staat voor gezonde voeding. Basisschool docente Jennifer Aalbrecht en grafisch designer Sheila Wassink richtten Studio Groot op. ‘Wij kiezen voor ‘bewuste’ producten. Bewuste prentenboeken vertellen een leuk verhaal, maar bevatten ook een boodschap. Dit kan gaan over het maken van bewuste keuzes en/of bewustwording van hoe iets werkt. Bram en de Toverspiegel is het eerste prentenboek in deze serie. Met behulp van dit verhaal, streven wij naar een toekomst met allemaal gezonde kinderen.’

Smaakpallet
Kinderen gezonderlaten eten ligt ook de Westlandse tuinder, Rob Baan, CEO Koppert Cress dicht aan het hart. ‘Het smaakpallet van een kind is nog volop in ontwikkeling. Het is daarom belangrijk om te wennen aan verschillende groenten, smaken en texturen. Dit is cruciaal om kinderen te leren hoe ze gevarieerd en gezond kunnen eten. Onbekende dingen proeven en met de handen eten. Of zelf met planten bezig zijn in bijvoorbeeld een moestuintje zijn ideale manieren om dit te doen. De trots die een kind voelt als ze hun eerste radijsje hebben geteeld is ongeëvenaard. Dit lespakket maakt het docenten makkelijker en toegankelijker om dit aan te bieden.’

De scholen kunnen het boek in mei op de deurmat verwachten. Het boek is gemaakt van 100% gerecycled papier en wordt verzonden in een envelop zonder plastic, gemaakt van gerecycled materiaal en voorzien van een (100% gerecyclede) flyer met daarop de benodigde informatie over het initiatief.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here