Onderzoek naar langer verse groente

‘Basis voor vruchtbare samenwerking’

0
128
Frank Hessing en Saskia Goetgeluk tekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst. (Foto Brightlands Campus Venlo)
Frank Hessing en Saskia Goetgeluk tekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst. (Foto Brightlands Campus Venlo)

VENLO Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken aan innovatieve oplossingen om verse groente langer houdbaar te maken, voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen te ontwikkelen. Beide partijen ondertekenden daarvoor onlangs een overeenkomst.

Op allerlei vlakken gaan beide partners werken aan verbetering en verduurzaming van de groenteverwerking. Zo bedenken ze innovatieve oplossingen om de houdbaarheid van verse groenteproducten te verbeteren. Dat kan gaan om nieuwe verpakkingswijzen of het verkorten van de tijd tussen oogst en consumptie. Ook onderzoeken beide partijen nieuwe teeltvormen, zoals waterteelt waar Hessing al langer mee experimenteert. Verder zijn het verwaarden van reststromen, het zoeken naar duurzame verpakkingsmaterialen en het vergroten van de mogelijkheden voor elektrisch vervoer, thema’s die de samenwerkingspartners oppakken.

Topsport
Familiebedrijf Hessing Supervers is al meer dan vijftig jaar actief in het bewerken van groente en fruit. Hessing bewerkt verse groenten en fruit tot panklare groenten en maaltijdsalades. Het bedrijf levert meer dan zeven miljoen verpakkingen per week aan klanten. Frank Hessing kijkt uit naar de samenwerking met Brightlands. ‘Bij ons draait alles om vers en het is elke dag weer topsport om onze verse en gezonde groenten snel en goed bij onze klanten te krijgen. De houdbaarheid van verse producten is voor onze klanten ontzettend belangrijk, omdat het verspilling voorkomt en de omzetkansen vergroot. We zoeken daarom continu naar mogelijkheden om de houdbaarheid te verbeteren. Samen met Brightlands kunnen we onze kennis op dat gebied vergroten en innovatieve oplossingen bedenken.’

Verstevigen positie
Ook Saskia Goetgeluk, directeur van de Brightlands Campus in Venlo is blij met deze nieuwe samenwerking. ‘Met Hessing als partner liggen er goede mogelijkheden om als regio een toppositie te bereiken in agrifood, business en logistiek. De plannen van Hessing passen goed bij de ontwikkeling van het innovatie ecosysteem en bij de onderwijs en onderzoeksprogramma’s op de campus. Voor onze studenten is het interessant om ze de praktijk te laten ervaren. Dit is een mooie basis voor een vruchtbare samenwerking.’

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here