Meest gelezen in 2021

28.000 bezoekers bekeken 55.000 pagina’s

0
52
Het recept van snijbiet uit de wok was in 2021 het best gelezen verhaal. (Foto Erik van Huizen)
Het recept van snijbiet uit de wok was in 2021 het best gelezen verhaal. (Foto Erik van Huizen)

ARCEN Snijbiet uit de wok was in 2021 het artikel dat op www.ikeetgezond.nl het meest gelezen is. Het is een simpel recept met snijbiet, ui, knoflook, shoyu en zonnebloempitten. Makkelijk te maken dus en misschien daardoor wel zo populair.

Het tweede verhaal wat goed scoorde was de constatering van de Amerikaanse Environmental Working Group (EWG) dat aardbeien van alle verse groenten en fruit de meeste residuen van pesticiden bevatten. De EWG stelt ieder jaar de Dirty Dozen samen. Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de verse producten die in de VS worden verkocht residuen van mogelijk schadelijke chemische pesticiden bevatten.

Soldaatjes
Het verhaal over soldaatjes scoorde eveneens goed. Soldaatjes is de ouderwetse naam voor croutons. Het is krokant gebakken brood, het liefst niet te vers, maar bijvoorbeeld van een paar dagen oud. Je kunt ze maken in de koekenpan of in de oven. Soldaatjes zijn een goede aanvulling op een salade of soep.

Umeboshi
De nummer vier komt uit de rubriek Even voorstellen. Het betreft de in de natuurvoedingskeuken veelgebruikte umeboshi. Het zijn met zout geconserveerde ume-pruimen. Omdat de verse ume echter niet te eten is, worden de vruchten gezouten, gedroogd en ingelegd.

De laatste topper is het verhaal met de reactie van Jumbo op de constatering van Voedselwaakhond foodwatch dat er kip zou zitten in de vegetarische rode curry soep van de supermarkt. Op het etiket van de soep stond dat er echt kippenvlees in zou zitten, maar Jumbo gaf opheldering. Het was een foutje.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here