Lidl begint campagne ‘Trommel zonder rommel’

43% neemt suikerhoudende dranken mee

0
579
Maar 6% van de kinderen krijgt groente mee voor de lunch. Slechts 5% fruit. (Foto Lidl)
Maar 6% van de kinderen krijgt groente mee voor de lunch. Slechts 5% fruit. (Foto Lidl)

HUIZEN Lidl is landelijk de campagne “Trommel zonder rommel’ gestart. Doel van de campagne is het bespreekbaar maken van de inhoud van de lunchtrommels en ouders te stimuleren om hun kinderen gezonde voeding mee te geven naar school.

Met de landelijke campagne versterkt Lidl het regionale JOGG-initiatief ‘Trommel zonder rommel’, waarmee JOGG-regio Zuid-Holland Zuid ouders al sinds 2021 via onder andere scholen, consultatiebureaus, supermarkten en bibliotheken heeft bereikt en wat dit jaar opgepakt wordt door diverse andere JOGG-regio’s.

‘Verre van gezond’
Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en Wageningen University & Research blijkt dat de inhoud van de lunchtrommels van kinderen op de basisschool verre van gezond is. De onderzoekers bekeken de inhoud van 487 lunchtrommels en zagen dat 19% van de broodtrommels alleen wit brood bevatte en dat 43% van de kinderen alleen suikerhoudende dranken meekrijgen voor tijdens de lunch, terwijl aan de andere kant maar 6% van de kinderen groente en 5% fruit meekrijgt voor hun lunch.

‘Ook nog lekker’
Volgens Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU Amsterdam en betrokken bij het onderzoek, kunnen broodtrommels van schoolkinderen een stuk gezonder. Een gezonde lunch meegeven naar school is goed voor de gezondheid en de schoolprestaties van je kind. En het is nog lekker ook.’

Volgens Jenna Davies van JOGG is voor een gezondere lunchtrommel vooral draagvlak nodig vanuit ouders/verzorgers om dit in de praktijk samen te realiseren. ‘Dit start met bewustwording en inspiratie. Scholen zonder gezondheidsbeleid zullen zich hierdoor gesteund voelen om ook met gezonde voeding aan de slag te gaan. Het feit dat Lidl deze boodschap nu ook landelijk ondersteunt draagt eraan bij om gezond gewoon te maken voor alle kinderen.’

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here