Hertog Jan steunt de horeca met Het Weerzien

0
362
Hertog Jan Het Weerzien
Meesterbrouwer Gerard van den Broek en brouwer Micha Peute genieten als de eersten van Hertog Jan Het Weerzien.

ARCEN Alcohol komt niet veel voor op deze website voor gezond eten, maar een uitzondering moet kunnen. Zeker in deze tijd. Onze moestuin ligt namelijk in Arcen en langs de Maas staat ook de brouwerij van Hertog Jan. Speciaal voor de heropening van de terrassen brouwden de brouwers van Hertog Jan Het Weerzien. En met het kopen van een flesje, steun je ook nog eens de horeca.

‘We missen ons café, het samenzijn en de ontspanning die deze plek ons biedt’, vertelt brouwer Micha Peute. ‘De horeca is voor velen dé plek waar je in goed gezelschap geniet van een goed glas bier. Dit gevoel, gepaard met de start van de lente, heeft mij geïnspireerd in de totstandkoming van ‘Het Weerzien’. Het bier smaakt als een nieuw begin. Met ‘Het Weerzien’ hopen wij de horeca een steuntje in de rug te geven en proosten we op het moment dat we elkaar eindelijk weer mogen ontmoeten.”

Kölsche Wiess
Het Weerzien is een echte Kölsche Wiess. Een bovengistend en ongefilterd blond bier met 4,9% alcohol. Gebrouwen met een kleine hoeveelheid tarwemout voor extra volmondigheid en aroma. Het Weerzien is fris doordrinkbaar met lichte hoptoetsen en een lekker fruitige afdronk door de gebruikte Kölsch gist.

Voor de heropening van de horeca staan al een paar honderd fusten van Het Weerzien klaar. ‘Speciaal voor iedereen die niet kon wachten, hebben we ook wat van Het Weerzien gebotteld. Alle opbrengsten die we halen uit de verkoop hiervan, gebruiken we om meer bier te brouwen dat we weg kunnen geven. Elke fles die verkocht wordt, is dus directe steun aan de hotels, cafés en restaurants van Nederland. Hoe meer we verkopen, hoe meer steun we kunnen geven aan de horeca.’

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here