ARCEN Wist je dat je zonnebloempitten heel goed kan gebruiken als vervanging van de pijnboompitten die van ver weg komen? En ze zijn ook nog eens veel goedkoper.

Een kilo biologische zonnebloempitten uit Europa heb je al voor een euro of vier, 500 gram biologische pijnboompitten uit China kost al snel meer dan twintig euro.
De pijnboompitten in pesto zijn ook goed te vervangen door licht geroosterde zonnebloempitten. Daar heb je echt geen pitten van ver weg voor nodig.
Eenvoudig, maar lekker
Ik heb een heerlijk eenvoudig recept voor zonnebloempitten. Je kan de pitten als condiment gebruiken of lekker in een salade verwerken. Rooster hiervoor een handjevol zonnebloempitten langzaam en voorzichtig in een droge koekenpan. Let op want het kan roosteren moet je niet snel te doen, dan kunnen de zonnebloempitten verbranden. Als de zonnebloempitten licht geroosterd zijn en een beetje beginnen te ruiken, doe je ze in een schaaltje. Doe daar een paar druppels shoyu in, roer alles een beetje door elkaar en je hebt een heerlijk mengseltje van zonnebloempitten. Ook lekker om af en toe eens van te snacken.
Lees alles over zonnebloempitten
Gerechten met zonnebloempitten
- Brandnetelpesto
- Vegan carpaccio met kappertjes van paardenbloemknoppen
- ‘Bloederige’ vegan spread
- Torentje van couscous en bloemkool
- Smeerseltje van zevenblad
- Bulgur salade met linzen, aubergine en asperges
- Pesto met walnoot op speltbrood van het Arcener Bakhuys
- Salade van rode biet
