FrieslandCampina stapt in sojamelk

‘Lokaal en plantaardig’

0
410
De Nieuwe Melkboer is voortgekomen uit het familiemelkveebedrijf van de familie Grobben uit Enschede. De jongste generatie besloot om het over een andere boeg te gooien. Tom Grobben zette samen met zijn broer Bart de transitie in naar een plantaardige ‘melkboerderij’. (Foto FrieslandCampina)
De Nieuwe Melkboer is voortgekomen uit het familiemelkveebedrijf van de familie Grobben uit Enschede. De jongste generatie besloot om het over een andere boeg te gooien. Tom Grobben zette samen met zijn broer Bart de transitie in naar een plantaardige ‘melkboerderij’. (Foto FrieslandCampina)

AMERSFOORT Zuivelcoöperatie FrieslandCampina stapt in sojamelk. Hiervoor gaat ze samenwerken met De Nieuwe Melkboer. De bedoeling is dat er een lokale keten komt voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer.

De Nieuwe Melkboer levert de eerste soja-alternatieven voor melk en yoghurt van Nederlandse bodem. De Nieuwe Melkboer is voortgekomen uit het familiemelkveebedrijf van de familie Grobben uit Enschede. Generaties lang leveren zij melk aan de coöperatie FrieslandCampina. De jongste generatie besloot om het over een andere boeg te gooien. Bart en Tom Grobben zetten de transitie in naar een plantaardige ‘melkboerderij’. Ze maken plantaardige alternatieven voor zuivelproducten van lokaal geteelde eiwitgewassen met extra aandacht voor mens, dier, milieu en klimaat.

Lokale keten
De Nieuwe Melkboer is sinds anderhalf jaar op de markt met een sojadrink en plantaardig alternatief voor yoghurt en heeft de ambitie om haar assortiment en de verkrijgbaarheid van de producten verder uit te breiden. De Nieuwe Melkboer speelt hiermee in op een groeiende vraag naar plantaardige zuivelalternatieven en lokale producten. ‘Gek genoeg waren er nog geen lokale zuivelalternatieven verkrijgbaar’, aldus Bart en Tom Grobben. ‘En wij vonden dat dit moest veranderen. Nederland heeft een vooruitstrevende agrarische sector en daarbij hoort ook een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven. En wij geloven dat FrieslandCampina ons daarbij als geen ander kan helpen met al zijn aanwezige kennis en expertise.’

‘Heel mooi’
FrieslandCampina vindt het ‘heel mooi dat De Nieuwe Melkboer voortkomt uit het melkveebedrijf van een van de leden. ‘Wij ondersteunen Bart en Tom dan ook graag bij het realiseren van hun droom’, vertelt Dustin Woodward als directeur van FrieslandCampina Nederland. ‘Als leidend voedingsmiddelenbedrijf met een sterke kern in zuivel kijkt FrieslandCampina altijd hoe het initiatieven van zijn leden kan ondersteunen, vooral als daarmee waarde voor de leden kan worden gecreëerd. De Nieuwe Melkboer speelt op creatieve wijze in op twee belangrijke trends: lokaal en plantaardig. We kijken er naar uit om met De Nieuwe Melkboer samen te werken en van elkaar te leren.’

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here