De baard van de maïs

0
3656

ARCEN Dat je de korrels van de maïs kunt eten, dat weet iedereen. Maar dat je ook de draadjes, ook wel maïshaar of maïsbaard genoemd, kunt gebruiken, dat is in Nederland minder bekend. Je kan er een lekkere en gezonde thee van zetten.

Bij ons in de moestuin staat de maïs er mooi bij. En rond de maïskolven die er aan moeten komen, vormt zich al de maïsbaard. Je kan deze draadjes ‘oogsten’ en drogen en er vervolgens thee van zetten. Hiervoor neem je een handvol maïsbaard en brengt dit in een liter water aan de kook. Draai het gas laag en laat de thee een paar minuten trekken.

Geeft verlichting
Hoewel in Nederland onbekend, wordt maïsbaard thee al lange tijd gedronken. Vooral de inwoners van Noord-Amerika dronken deze voor hun traditionele thee. Maïsbaard thee zou ontstekingsremmend werken en kan verlichting geven bij hoofdpijn, gewrichtspijn en verkoudheid.

Volgens de macrobiotiek heeft maïsbaard thee een goed effect op de nieren en het hart. In China gebruikt men de thee onder meer voor een betere werking van de gal.
Je drinkt de thee vooral bij warm weer, dus in de zomer. Dat is overigens ook de tijd dat je de maïsbaard kunt plukken, het is dus eigenlijk een thee van het seizoen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here