Amazake

Amazake is een in Japan veelgebruikt gefermenteerd zoetmiddel. Het is gemaakt van rijst (bruin of wit) of gierst en koji. Amazake is zo zoet doordat...

Miso

Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en heeft een hartige, umami smaak. Het is een van de oudste en belangrijkste smaakmakers in de Japanse...

Kuzu

Kuzu is een plantaardig bindmiddel. Kuzu wordt veel in de macrobiotische keuken gebruikt, maar niets houdt je tegen om dit middel ook als niet-macrobioot...

Fermenteren

Fermenteren is niet alleen een manier om voedsel goed te kunnen bewaren, maar het kent zelfs voordelen in vergelijking met het eten van vers...

Umeboshi

Japanners nemen als ze op reis gaan vaak wat umeboshi mee voor het geval dat ze onderweg ziek worden. ‘An umeboshi a day, keeps...

Ume Su

Ume su is een azijnachtige smaakmaker. Ume Su is het rode sap van de gepekelde umeboshi en shisobladeren. Ume Su heeft een lichtzure smaak en...

Gomasio

Gomasio is een mengsel van licht geroosterde sesamzaden en ongeraffineerd zeezout. Goma is het Japanse woord voor sesam en sio voor zout - is...

Shoyusaus

Shoyu is een milde Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen, tarwe en koji (een Japanse schimmel). Een goede Shoyu fermenteert minimaal 18 maanden....