Natuurvoedingskeuken

Als je deze schotel van pompoen en adukibonen combineert met granen, dan krijg je ook nog eens het complete pakket aan aminozuren binnen. (Foto Erik van Huizen)

Adukibonen met pompoen

Dit is een echt gerecht uit de natuurvoedingskeuken. Adukibonen zijn goed voor de nieren. Het vormt een goede combinatie met pompoen, dat goed is...
Fruit is het hele jaar door te krijgen. Maar hebben we het ook het hele jaar door nodig? (Foto Erik van Huizen)

Fruit in de natuurvoedingskeuken

Fruit is gezond, je moet er volgens het Voedingscentrum minstens twee stuks per dag van eten. Maar de vraag is of fruit altijd goed...
Tempeh is vanwege de vele eiwitten een goede vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. (Foto via Pixabay)

Tempeh (tempé)

Tempeh, of tempé, is een gefermenteerd sojaproduct. Tempeh wordt traditioneel in Indonesië gegeten en is een goede vleesvervanger. Tempeh heeft als groot voordeel dat het...
Het weken van gedroogde peulvruchten heeft meer nut dan alleen het verkorten van de kooktijd. (Foto Erik van Huizen)

Het nut van het weken van gedroogde bonen

Het is een goed gebruik in de natuurvoedingskeuken. Gedroogde bonen moet je eerst een nacht weken. Maar in ons hectische bestaan schiet het er...

Kombu

Kombu is een zeewier en valt onder de bruine zeewieren die ook bekend staan als kelp. Zeewier is voor de mens een goede bron...
Hoewel de kliswortel vaak onder het zand zit, is het niet nodig de wortel te schillen. Gewoon onder de kraan goed schoonborstelen. Zo blijven de meeste voedingsstoffen behouden. (Foto Erik van Huizen)

Kliswortel

Kliswortel is een vrij onbekende wortel van een plant die je toch regelmatig overal ziet staan. Het is namelijk de wortel van de klis...
De blokken tofu zijn tegenwoordig in vrijwel elke supermarkt te krijgen. Koop wel biologische. (Foto Erik van Huizen)

Tofu

Tofu is een van de meest bekende producten gemaakt van sojabonen. De blokken zijn tegenwoordig in vrijwel alle supermarkten en natuurvoedingswinkels te krijgen. Tofu...
Omdat granenstropen minder zoet zijn, ben je eerder geneigd er meer van te gebruiken. Gebruik ook granenstropen echter met mate. (Foto Erik van Huizen)

Rijststroop

Rijststroop behoort tot de stropen die worden gemaakt uit granen zoals tarwe, gerst en dus rijst. In de natuurvoedingskeuken worden moutstropen het meeste gebruikt...
Ik weet niet precies waarom, maar ik moest aan yin en yang denken toen ik in onze moestuin deze kersenboom innig de appelboom zag omhelzen. (Foto Erik van Huizen)

Yin en yang

Yin en yang, de meeste mensen hebben er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Maar yin en yang spelen ook een grote rol in de...

Arame

Het bruinwier arame wordt ook wel het 'zeewier voor beginners' genoemd. Arame heeft namelijk een licht hartige, zachte smaak. Met arame kun je daardoor...