Natuurvoedingskeuken

Omdat granenstropen minder zoet zijn, ben je eerder geneigd er meer van te gebruiken. Gebruik ook granenstropen echter met mate. (Foto Erik van Huizen)

Rijststroop

Rijststroop behoort tot de stropen die worden gemaakt uit granen zoals tarwe, gerst en dus rijst. In de natuurvoedingskeuken worden moutstropen het meeste gebruikt...
Ik weet niet precies waarom, maar ik moest aan yin en yang denken toen ik in onze moestuin deze kersenboom innig de appelboom zag omhelzen. (Foto Erik van Huizen)

Yin en yang

Yin en yang, de meeste mensen hebben er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Maar yin en yang spelen ook een grote rol in de...

Arame

Het bruinwier arame wordt ook wel het 'zeewier voor beginners' genoemd. Arame heeft namelijk een licht hartige, zachte smaak. Met arame kun je daardoor...

Seitan

Seitan is een veganistische vleesvervanger uit tarwegluten. Met bijna 30% aan plantaardig eiwit is seitan een goede vleesvervanger. Seitan heeft een rijke, hartige smaak...

Lotuswortel

De lotuswortel is een eenjarige knolplant die veel in de natuurvoedingskeuken wordt gebruikt. De lotuswortel is familie van de waterlelie en groeit dan ook...

Kinpira

Kinpira is een Japanse kookstijl waarbij je in lucifer gesneden groente eerst roerbakt en daarna voor langere tijd laat sudderen. Dat gebeurt meestal met...

Amazake

Amazake is een in Japan veelgebruikt gefermenteerd zoetmiddel. Het is gemaakt van rijst (bruin of wit) of gierst en koji. Amazake is zo zoet doordat...

Kombu

Kombu is een zeewier en valt onder de bruine zeewieren die ook bekend staan als kelp. Zeewier is voor de mens een goede bron...

Miso

Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en heeft een hartige, umami smaak. Het is een van de oudste en belangrijkste smaakmakers in de Japanse...

Kuzu

Kuzu is een plantaardig bindmiddel. Kuzu wordt veel in de macrobiotische keuken gebruikt, maar niets houdt je tegen om dit middel ook als niet-macrobioot...