Nagerechten

Deze appelcrumble met zwarte bessen kan je een dag van tevoren al maken. Eventueel kan je de crumble voor het serveren nog even opwarmen in de oven. Maar dat hoeft niet. (Foto Erik van Huizen)

Appelcrumble met zwarte bessen

We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op...
Je kan de compote mooi garneren met wat aardbeien. (Foto Erik van Huizen)

Rabarber aardbeiencompote

We hebben deze dagen veel rabarber en aardbeien in de tuin staan. De rabarber mogen we over zo’n tien dagen niet meer eten, het...
Je kan dit simpele aardbeientoetje extra mooi maken met wat verse muntblaadjes. (Foto Erik van Huizen)

Simpel aardbeientoetje

We hebben al weer mooie rode aardbeien in onze moestuin. In de ochtend eet ik ze van de struik, in de middag op brood...
Ik heb de chocolademousse gegarneerd met huisgemaakte aardbeienjam en wat gehakte hazelnoten. (Foto Erik van Huizen)

Vegan chocolademousse

Ik zag dit dessert voorbij komen bij de Vegan Society of New Zealand en ik vond het er heel erg lekker uitzien. Ik ben...
De eieren in het recept op het pak van de appeltaartmix kan je vervangen door een eivervanger zoals VegEgg, de roomboter door plantaardige boter. (Foto Erik van Huizen)

Vegan appel-kweeperentaart

Ik ben niet zo van het bakken. Het is voor mij allemaal veel te nauwkeurig. Laat mij maar lekker koken. Toch heb ik vandaag...
Ook rijpe kweeperen zijn keihard. Snij ze dus met aandacht in partjes. (Foto Erik van Huizen)

Kweeperen in siroop

We hadden dit jaar drie kweeperen aan onze boom. Je kan er van alles van maken, maar ik heb het dit keer simpel gehouden....
Opvallend in deze brownie is de rode biet. De aardse smaak past volgens Stijn De Kock en Elke Aerts goed bij de chocolade. (Foto Erik van Huizen)

Brownie met rode biet

Dit recept voor brownies komt voor het grootste deel uit het boek No Milky Way. Je maakt er echt een heerlijke brownie mee. Ik...
De citroenrasp geeft de crumble een frisse lentesmaak. (Foto Erik van Huizen)

Rabarber crumble

We hebben weer volop rabarber in onze moestuin. Tijd dus om er iets van te gaan maken, zoals deze crumble van rabarber. Omdat mijn...