Nagerechten
Appelcrumble met zwarte bessen
We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op...
Rabarber aardbeiencompote
We hebben deze dagen veel rabarber en aardbeien in de tuin staan. De rabarber mogen we over zo’n tien dagen niet meer eten, het...
Simpel aardbeientoetje
We hebben al weer mooie rode aardbeien in onze moestuin. In de ochtend eet ik ze van de struik, in de middag op brood...
Vegan chocolademousse
Ik zag dit dessert voorbij komen bij de Vegan Society of New Zealand en ik vond het er heel erg lekker uitzien. Ik ben...
Vegan appel-kweeperentaart
Ik ben niet zo van het bakken. Het is voor mij allemaal veel te nauwkeurig. Laat mij maar lekker koken. Toch heb ik vandaag...
Kweeperen in siroop
We hadden dit jaar drie kweeperen aan onze boom. Je kan er van alles van maken, maar ik heb het dit keer simpel gehouden....
Brownie met rode biet
Dit recept voor brownies komt voor het grootste deel uit het boek No Milky Way. Je maakt er echt een heerlijke brownie mee. Ik...
Rabarber crumble
We hebben weer volop rabarber in onze moestuin. Tijd dus om er iets van te gaan maken, zoals deze crumble van rabarber. Omdat mijn...
Nederland vraagt Europa om snelle verbetering dierenwelzijn
BRUSSEL Nederland heeft de Europese Commissie opgeroepen niet langer te wachten met de herziening van de Europese wetgeving op het gebied van dierenwelzijn. Zo...
Minister neemt motie verbieden glyfosaat niet zonder meer over
DEN HAAG Minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit neemt de aangenomen motie van de Partij voor Dieren tegen de nieuwe Europese goedkeuring van...
Meerderheid kiezers wil meer plantaardige voeding
DEN HAAG Een meerderheid van de kiezers wil vergaande stappen van hun politieke partijen bij het verkleinen van de veestapel, meer subsidies voor plantaardige...
Appelcrumble met zwarte bessen
We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op...
Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool
Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten.
Wat...
Bonensoep van drie soorten bonen
In onze moestuin waren de bonen rijp. We hadden dit jaar witte bonen (zogenoemde boerentenen), Groninger pronkbonen en zwarte bonen. Ik heb er een...
De waardevolle klimop (moestuinblog #307)
Soms is het zo makkelijk om iets te doen voor de natuur, voor de insecten welteverstaan. Of eigenlijk; niets te doen. Zoals de vele...
Bonen oogsten (moestuinblog #306)
In onze moestuin zijn de bonen klaar om geoogst te worden. Je kan ze drogen, maar ook vers zijn ze heerlijk. We hebben allemaal...
Druivensap maken met de sappan (moestuinblog #305)
We hadden dit jaar zoveel druiven aan de struiken hangen, dat we er maar sap van hebben gemaakt. Het waren vele kilo’s, uiteindelijk hadden...
Sappan
We merken het zelf in onze moestuin. Soms heb je zoveel fruit of groente dat je niet weet hoe je het op krijgt. Een...
Andijvie
Andijvie is een heel erg lekkere, iets bittere, groente. En andijvie is veelzijdig. Je kan andijvie rauw eten als een salade, maar eveneens koken...
Komkommer
Komkommers, we hebben ze elk jaar in onze moestuin staan. Veel mensen vinden het ‘slechts waterbommetjes', maar ze zijn erg gezond. Net als andere...