Kweeperen in siroop

Lekker makkelijk

0
467
Ook rijpe kweeperen zijn keihard. Snij ze dus met aandacht in partjes. (Foto Erik van Huizen)
Ook rijpe kweeperen zijn keihard. Snij ze dus voorzichtig met aandacht in partjes. (Foto Erik van Huizen)

We hadden dit jaar drie kweeperen aan onze boom. Je kan er van alles van maken, maar ik heb het dit keer simpel gehouden. Gewoon kweeperen in siroop dus. Lekker als dessert. Dit recept is genoeg voor twee personen.

Wat je nodig hebt voor deze kweeperen in siroop

  • 500 gram kweepeer
  • water
  • twee eetlepels (kokosbloesemsuiker)suiker

Hoe je deze kweeperen in siroop maakt

  1. Schil de kweeperen. Verwijder het klokhuis en snij de kweepeer in dunne partjes.
  2. Leg de partjes kweepeer in de pan en zet onder water.
  3. Voeg de suiker toe, ik heb kokosbloesemsuiker gebruikt, en breng het water aan de kook.
  4. Laat ongeveer 15 minuten koken. Kijk regelmatig, want de kweepeer kan snel te gaar worden.
  5. Laat eventueel afkoelen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here