
We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op bezoek kregen, heb ik deze appelcrumble met zwarte bessen voor ze gemaakt. Dit recept is genoeg voor ongeveer tien porties.

Voor deze appelcrumble met zwarte bessen heb je nodig
- 1,5 kilo goudreinetten
- 350 gram zwarte bessen
- sap van een halve citroen
- 50 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 200 gram tarwebloem
- 125 gram plantaardige boter
- 100 gram suiker
- snufje zeezout
Hoe je deze appelcrumble met zwarte bessen maakt
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak allereerst de crumble. Meng hiervoor de tarwebloem, boter, suiker en zeezout door elkaar.
- Kneed dit alles tot een net niet samenhangend deeg. Het moeten kruimels blijven.
- Schil de goudreinetten, haal het klokhuis eruit en snij de appels in blokjes.
- Meng de goudreinetten met de citroensap, zwarte bessen, suiker en kaneel.
- Schep het appelmengsel in een ovenschaal en verdeel er de crumble over.
- Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.