Appelcrumble met zwarte bessen

Met een lekker zuurtje

0
175
Deze appelcrumble met zwarte bessen kan je een dag van tevoren al maken. Eventueel kan je de crumble voor het serveren nog even opwarmen in de oven. Maar dat hoeft niet. (Foto Erik van Huizen)
Deze appelcrumble met zwarte bessen kan je een dag van tevoren al maken. Eventueel kan je de crumble voor het serveren nog even opwarmen in de oven. Maar dat hoeft niet. (Foto Erik van Huizen)

We hebben dit jaar in onze moestuin heel erg grote goudreinetten. Omdat we deze zaterdag op de Hubertinahof een groep van enthousiaste belangstellenden op bezoek kregen, heb ik deze appelcrumble met zwarte bessen voor ze gemaakt. Dit recept is genoeg voor ongeveer tien porties.

De goudreinetten in onze moestuin waren dit jaar niet alleen groot, maar ook erg lekker. (Foto Erik van Huizen)
De goudreinetten in onze moestuin waren dit jaar niet alleen groot, maar ook erg lekker. (Foto Erik van Huizen)

Voor deze appelcrumble met zwarte bessen heb je nodig

  • 1,5 kilo goudreinetten
  • 350 gram zwarte bessen
  • sap van een halve citroen
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 gram tarwebloem
  • 125 gram plantaardige boter
  • 100 gram suiker
  • snufje zeezout

Hoe je deze appelcrumble met zwarte bessen maakt

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak allereerst de crumble. Meng hiervoor de tarwebloem, boter, suiker en zeezout door elkaar.
  3. Kneed dit alles tot een net niet samenhangend deeg. Het moeten kruimels blijven.
  4. Schil de goudreinetten, haal het klokhuis eruit en snij de appels in blokjes.
  5. Meng de goudreinetten met de citroensap, zwarte bessen, suiker en kaneel.
  6. Schep het appelmengsel in een ovenschaal en verdeel er de crumble over.
  7. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here