Moestuinblog

De aardpeer is het belangrijkste slachtoffer van de wind in onze moestuin. De aardpeer is op zijn lekkerst als je hem vers eet, de knollen drogen namelijk snel uit. De zoete smaak van de aardpeer doet denken aan die van de artisjok. (Foto Erik van Huizen)

Aardperenmikado (moestuinblog #152)

Ook de Hubertinahof moet er vandaag aan geloven. In onze moestuin waait het weliswaar flink, maar van echte ‘schade’ is gelukkig geen sprake. Wel...
Slakken zitten in het algemeen vooral op de sappigste en zoetste planten. Inmiddels heeft de mens veel soorten groenten in de loop van de jaren zo veranderd dat deze groenten zich niet meer kunnen verdedigen tegen slakken. Wilde sla verdedigt zich bijvoorbeeld tegen de slak met bitterstoffen en stekels. Kom daar maar eens om bij de kropsla. (Foto Erik van Huizen)

Verwonderd (moestuinblog #151)

De natuur laat mij in onze moestuin steeds weer opnieuw vol verwondering achter. Want hoe komt deze flinke slak nu helemaal bovenin die dunne...
De blaadjes van de Ginkgo Biloba zijn altijd mooi, maar in de herfst zijn ook nog eens heel erg mooi geel. (Foto Erik van Huizen)

De mooie Ginkgo (moestuinblog #150)

Niet alles in onze moestuin is eetbaar, zoals de Ginkgo biloba die in de gele herfstkleuren nu met haar mooie blaadjes staat te pronken....
In onze moestuin zijn al weer verschillende mooie paddenstoelen op en langs de boomstammetjes te bewonderen. (Foto Erik van Huizen)

Herfsttafereeltjes (moestuinblog #149)

Het is al weer een kleine maand herfst en dat levert mooie plaatjes op in de moestuin. Ook in het klein. Vooral op en...
Knoflook planten. De bolletjes biologische knoflook verdeeld in meer dan 100 teentjes. (Foto Erik van Huizen)

Knoflook planten (moestuinblog #148)

Het is weer oktober, de tijd om knoflook te planten. Ik heb ruim 100 teentjes in de grond gestoken. Nu maar hopen dat er...
Tussen de rood gevlekte peulen hangt ineens een iets slankere bruinachtige peul. (Foto Erik van Huizen)

De natuur blijft verrassen (moestuinblog #147)

Het leuke van als je de natuur haar gang laat gaan is dat je constant wordt verrast. Dan zit er weer een beestje op...
We hebben nog nooit zulke grote pompoenen gehad in onze moestuin. En ze zijn ook nog eens erg lekker. (Foto Erik van Huizen)

Pompoenen oogsten (moestuinblog #146)

We hebben dit jaar niet zoveel pompoenen in de moestuin. Maar ze zijn wel groot. Ik heb ze onlangs geoogst en in ons huis...
Eén bloemetje van de Oost-Indische kers is genoeg om deze heerlijke geitenkaassalade te laten schitteren op tafel. (Foto Erik van Huizen)

Oost-Indische kers op salades Hotel Maashof (moestuinblog #145)

'Hebben jullie ook eetbare bloemen in de tuin staan’, vroeg de souschef van Hotel Maashof in Venlo terwijl ik een salade voor een van...
De naaktslak is begonnen aan zijn reis over het groene doek en over de (nog) onbereikbare Chinese kool. (Foto Erik van Huizen)

De kool en de slak sparen (moestuinblog #144)

Het is een bestaande uitdrukking, ‘de kool en de geit sparen’. In de moestuin proberen we vooral de kool en de naaktslak te sparen....
De yin yang bonen worden ook wel orcabonen genoemd. (Foto Erik van Huizen)

Yin yang bonen oogsten (moestuinblog #143)

De yin yang boontjes in onze tuin zijn nu zo rijp dat we ze kunnen oogsten. En ze zien er niet alleen maar mooi...