Workshops: Koken en leven met de seizoenen

Elke maand anders

0
221
Voor de workshop ‘Koken en leven met de seizoenen’ zijn we lekker in de tuin. (Foto Erik van Huizen)
Voor de workshop ‘Koken en leven met de seizoenen’ zijn we lekker in de tuin. (Foto Erik van Huizen)

Koken en leven met de seizoenen. Het is goed voor ons, maar ook voor de aarde. Carolien Hendrix en Erik van Huizen van de Hubertinahof in Arcen, zijn er al jaren mee bezig en gaan hun ervaringen delen. Vanaf april 2024 kan je daarvoor op de Hubertinahof elke maand de workshop ‘Koken en leven met de seizoenen’ volgen.

De Hubertinahof is een moes-, kruiden- en bloementuin van 2.300 m2. Hier kweken Erik en Carolien op biologische wijze groente, fruit, kruiden en bloemen met de natuur als basis. Dat doen ze met alle ruimte voor wilde planten en dieren.

Erik kweekt groenten, maait, bouwt, en kookt als natuurvoedingskok graag met producten uit de tuin. Carolien is het liefste in de moestuin en in de kruiden- en bloementuin. Ze kweekt planten op en geeft tuincursussen. Met geoogste kruiden maakt ze theemengsels en soms een geneeskrachtige zalf of tinctuur.

Vol leven
De cursus ‘Koken en leven met de seizoenen’ begint in de lente van volgend jaar. De tuin komt dan weer tot leven, net als veel van de dieren in de tuin. Een mooi moment dus om te gaan koken met het seizoen. En om te ervaren wat de natuur en de seizoenen met de mens doen.

Elke maand heeft een thema. Dat kan het jaargetijde zijn, een jaarfeest of een soort groente. Er is van alles mogelijk.

Als het weer het toelaat koken we in de tuin, anders gaan we naar binnen.

Aanmelden & contact:
Je kunt je belangstelling voor een cursus kenbaar maken door een mail te sturen. Meer info: Carolien Hendrix, tel. 06 100 738 69 of carolien@hubertinahof.nl.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here