Een vierkante bak. Daar zitten al onze zaadjes voor de moestuin in. En soms kom ik iets tegen wat ik niet ken. We hebben het waarschijnlijk een keer gekregen bij een bestelling. Deze zeekraal. Ik heb het dus maar gezaaid. Ik ben heel erg benieuwd of er nog wat uit komt.
Landkraal wordt ook wel hertshoornweegbree genoemd. Het is een groente wat al honderden jaren in Italië wordt gegeten. Je komt het vooral tegen langs de kust. En groeit dan vooral op plekken waar niets anders groeit. Landkraal houdt van een lichte grond, beetje zanderig. Het liefst staat de plant niet in de volle zon. Een plekje in de halfschaduw is het beste.
Als je de bladeren ziet, dan weet je ook waar landkraal zijn tweede naam aan te danken heeft. Soms hebben de bladeren echt iets weg van een hertengewei.
Gezond
De jonge bladeren van de landkraal kan je eten. Je kan ze kort blancheren, koken of rauw verwerken. Bijvoorbeeld in een salade. En landkraal is ook nog eens gezond. De bladeren bevatten veel vitamine A, B1 en C.