Varentuintje (moestuinblog #213)

Flinke klus

0
32
In het varentuintje staan negen verschillende varens. (Foto Erik van Huizen)
In het varentuintje staan negen verschillende varens. (Foto Erik van Huizen)

‘Wat is dat dan?’, kreeg ik onlangs van iemand te horen. ‘Dat moet je eens snel schoon maken’, was vervolgens als opdracht. Normaal doe ik daar niets op uit, maar een beetje gelijk had ze wel. Maar het was een stuk grond in de schaduw. Wat kan je daar nu nog van maken?

Het werd een varentuintje. Varens staan vooral in het bos en kunnen dus goed tegen schaduw en nattigheid. Maar het bleek een flinke klus om aan verschillende soorten varens te komen. Want dat wilde ik. Ik ben er verschillende tuincentra voor af geweest. Allemaal hadden ze wel een beetje hetzelfde assortiment, maar meestal ook nog wel een paar die ik nog niet had.

Mooie namen
Het werden negen verschillende soorten. Ze hebben mooie namen zoals Athyrium niponicum metallicum, Athyrium filix-femina, Dryopteris filix-mas, Dryopteris erythrosora, Dryopteris wallichiana, Dryopteris f.-m. Lin polydactyla en Dryopteris affinis The King. Ik heb ze geplant in wat bodemverbeteraar vermengd met grond. Daarna goed water gegeven en stevig in de grond gezet. En nu maar afwachten of de varens van hun plekje houden. Ik zal ze goed water moeten geven, want het wordt de komende dagen in Arcen ver boven de dertig graden. Gelukkig staan ze koel en nat.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here