Oost-Indische kers naar de knoppen (moestuinblog #155)

0
73
De Oost-Indische kers geeft tot het invallen van de vorst bloemen. De plant sterft af. De zaadjes die de plant dan al heeft verspreid, zorgen er gelukkig voor dat je in de lente weer een mooie Oost-Indische kers tegemoet kan zien. (Foto Erik van Huizen)
De Oost-Indische kers geeft tot het invallen van de vorst bloemen. De plant sterft vervolgens af. De zaadjes die de plant dan al heeft verspreid, zorgen er gelukkig voor dat je in de lente weer een mooie Oost-Indische kers tegemoet kan zien. (Foto Erik van Huizen)

Ze waren nog zo mooi en overleefden de eerste nachtvorst. Maar nog een nacht van lichte vorst overleefde de Oost-Indische kers in onze moestuin niet. De bloemetjes hangen er nu een beetje zielig bij. Maar één ding is zeker; they will be back!’

De chef-kok van het restaurant waar ik werk, vroeg vorige week voor het diner of ik nog wat van die mooie bloemetjes mee kon nemen voor op de gerechten. Ik beloofde de ochtend erop te gaan kijken in de moestuin. Het bleek te laat. De vorst had haar werk gedaan. De moestuin was bedekt met een laag rijp. Erg mooi om te zien, maar de bloemetjes van de Oost-Indische kers konden er niet tegen. Het is nu wachten tot de mooie en lekker pittige bloemetjes in het voorjaar weer tevoorschijn komen. Want dat gaat zeker gebeuren.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here